• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Varas, röövel ja mõrtsukas on töötu

  Samoje opasnoje mesto posle Ameriki (kõige ohtlikum koht Ameerika järel) -- nii defineeriti Nõukogude ajal esitähtede järgi Kohtla-Järve ja Jõhvi külje ääres paiknevat kunagist kaevandusasulat Sompat. Kohtla-Järve kuulsus pole olnud parem. 1990. aastate alguses vingusid siin tihti kuulid ja hauakaevajad töötasid usinalt.
  Nüüd on kantpead üksteist maha lasknud, vangi pandud või mujal töömaa leidnud. Nii kahtlustatakse idavirulasi tänavu Järvamaalt kadunud kümmekonna auto varguses. Kohtla-Järve on maffiakuritegude asemel pigem olmetapmiste paik. Kogunetakse mõnda korterisse, kallatakse kõhtu uimastavaid vedelikke, minnakse riidu ja kes esimesena noa juurde jõuab, tapab teise ära. Tänavusest kümnest tapmisest Kohtla-Järvel pandi 9 toime eluruumides. Seitsmel korral võeti oma joomakaaslase elu.
  Niisugused mõrvad ei haava Kohtla-Järve üldist turvalisust. Arvestades seda, et politseinike suunamine maanteel kiiruse mõõtmiselt linnatänavatele on aastaga vähendanud kuritegevust avalikes kohtades neljandiku võrra, võib Kohtla-Järvel julgelt jalutada.
  Ettevõtjagi võib Kohtla-Järvele kartmata kätt proovima tulla. Väljapressijad on politsei siit välja pressinud, mitmed nn väljapressimisjuhud on osutunud tegeliku võla tagasisaamise katseks.
  Ainus probleem, millega ettevõtjal tõsiselt kokku puutuda tuleb, on Kohtla-Järve ettevõtlusleigus. Võrreldes kümmekond kilomeetrit Narva pool asuva palju väiksema Jõhviga on siinne ettevõtlus lausa mannetu. Selle asemel, et erastatud ettevõtted avara pilguga tulevikku vaataksid, närib neid kahtluseuss, kas erastamine ikkagi seaduslik oli ja kas tulemust muutma ei hakata.
  Ettevõtete nõrkus ja sellest tulenev töötus on Kohtla-Järvel aga kuritegevuse esimene alustala. Sellel aastal avastatud 68 salajase varguse toimepanijatest olid töötud 47, 16st avastatud avalikust vargusest panid töötud toime 14. Töötud olid ka köik 8 röövlit. Seitsmest avastatud mõrtsukatööst oli tapja viiel korral töötu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.