• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ultimaatum AB Kindlustusele

  Kindlustusinspektsiooni peadirektor Ellen Ridaste ütles, et ta andis ASA Kindlustusele ja AB Elukindlustusele kaks päeva aega seltside enamusaktsiaid ostva investoriga sõlmitud lepingute ette näitamiseks.
  Kui seda ei tehta, esitame rahandusministeeriumi kindlustuslitsentsi komisjonile ettepaneku seltside litsentsid tühistada, ütles Ridaste. «Enam ei ole siin midagi venitada,» lausus ta, «mul ei ole enam jäänud teisi võimalusi.»
  Ridaste sõnul ei ole seltsid talle seni ühtegi konkreetset lepingut ette näidanud. «Mulle on toodud vaid taotlus, kus on kirjas lepingu tingimused, mida meie ei ole heaks kiitnud,» lausus ta.
  Sellel nädalal möödus ASA Kindlustuse ja AB Elukindlustuse enamusaktsiate müügi lepingu väidetavast sõlmimisest 14 päeva, mille jooksul lubasid seltsid avaldada välisinvestori nime ja lepingu tingimused.
  AB Kindlustuse Grupi nõukogu esimehe Leonid Apananski sõnul refinantseerivad seltside aktsionärid osaluste müügist saadava rahaga pankrotistunud ASi Maakri Ehitus võlakirjad.
  Seltsid on Maakri tänava kõrghoonesse investeerinud kokku üle 62 miljoni krooni. Lisaks 18 miljoni krooni eest märgitud Maakri Ehitus võlakirjadele andsid seltsid ehitusele ka üle 44 miljoni krooni hüpoteeklaene.
  Selle nädala jooksul esitab kindlustusinspektsioon litsentsikomisjonile taotluse ka Ühiskindlustuse litsents tühistada, sest ettevõte ei suutnud juuni lõpuks aktsiakapitali seaduses nõutuga kooskõlla viia.
  Eelmisel kolmapäeval esitasid Ühiskindlustuse juhid kindlustusinspektsioonile taotluse pikendada aktsiakapitali laiendamise tähtaega. «Kuna Ühiskindlustus pole esitatud tingimusi täitnud, ei aktsepteeri ma ka lisaaja andmist,» ütles Ridaste, «nüüd jääb see litsentsikomisjoni otsustada, kas lasta ettevõttel tegevus lõpetada vabatahtliku või sundlikvideerimise teel või alustada pankrotiprotsessi.»
  Kui seltsi juhtkond suudab nädala lõpuks siiski aktsiakapitali nõuete kohaselt laiendada, siis võib inspektsioon lubada Ühiskindlustusel tegevust jätkata.
  Samas puudub mul seltsi praeguste juhtide vastu igasugune usaldus, märkis Ridaste. Ühiskindlustuse endine omanik Sigmaleta OÜ müüs aprillis kindlustusseltsi Suurbritannias registreeritud Waterhouse Investments Ltd-le, mis kuulub väidetavalt Rootsi kodanikele.
  Ühiskindlustuse aktsionärid otsustasid 31. mail Tallinnas toimunud koosolekul laiendada aktsiakapitali 5 miljonilt kroonilt 17 miljonile kroonile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.