• Jaga lugu:

  Ennetav puhastustöö

  Euroopa Komisjoni uus juht Romano Prodi tutvustas laupäeval Belgias Aartselaaris toimunud volinikukandidaatide esimesel kohtumisel käitumiskoodeksi kava, mille eesmärk on välistada Jacques Santeri komisjoni kukutanud korruptsiooniskandaalide kordumine.
  Koodeksi järgi ei tohi volinik mandaadi lõppedes aasta jooksul erasektoris tööle asuda ilma selleks loodava järelevalvekomisjoni loata. Klausli ajendiks oli eelmise komisjoni tööstusvoliniku Martin Bangemanni siirdumine otse volinikukohalt kõrgepalgalisele kohale Hispaania telekommunikatsioonifirmas Telefonica, mis on pälvinud teravat kriitikat igast suunast.
  Lisaks ei tohi volinikud paralleelselt töötada muudel avalikel ametikohtadel, kõik peavad esitama majandushuvide deklaratsioonid ning avalikustama oma abikaasa tegevusala, volinikud ei tohi teha regulaarset kaastööd ajakirjandusele ega avaldada raamatuid ilma komisjoni sellest teavitamata, jne jne.
  Sellise eetilise puhastustööga loodab Prodi lepitada Euroopa Parlamenti, kes komisjoni uue koosseisu kinnitama peab ning kes eelmise komisjoni märtsis täies koosseisus tagasi astuma sundis.
  See ei ole kerge, sest parlamendil on Prodi meeskonnale mitmeid etteheiteid.
  Saadikutele ei meeldi, et neli eelmise komisjoni volinikku on säilitanud koha ka uues komisjonis, et komisjoni koosseis on erinevalt parlamendist ilmse vasak-kallakuga ning et selles on liiga vähe naisi.
  Kõige raskemaid katsumusi ennustatakse eelmise komisjoni eelarvevolinikule Erkki Liikanenile ning teistele ametisse jäänud volinikele Neil Kinnockile, Mario Montile ja Franz Fischlerile.
  Kerge ei saa olema ka Saksamaa volinikukandidaatidel, kuna kantsler Gerhard Schrö-der ei nimetanud Romano Prodi palvetest hoolimata komisjoni «poliitilise tasakaalu huvides» üht volinikukandidaati opositsioonis olevate kristlike demokraatide hulgast.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Nasdaq ainukesena napis plussis
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
Lätlased hoiavad Olerexi uutel sammudel pilgu teravalt peal
Läti kütusekaupmeeste hinnangul ei too Olerexi sisenemine nende kütuseturule kaasa suuri muutusi, siiski jälgivad nad hoolega keti uue omaniku tegevust.
Läti kütusekaupmeeste hinnangul ei too Olerexi sisenemine nende kütuseturule kaasa suuri muutusi, siiski jälgivad nad hoolega keti uue omaniku tegevust.
Kuidas väljuda õpilasfirma programmist päris firma omanikuna Samm-sammult: kuidas teha edukas äri
Igal aastal peavad gümnaasiumiastme õpilased otsustama, kas teha uurimistöö või õpilasfirma. Mõnel läheb nii hästi, et lõpuks sünnib päris firma koos maailmavallutusplaanidega.
Igal aastal peavad gümnaasiumiastme õpilased otsustama, kas teha uurimistöö või õpilasfirma. Mõnel läheb nii hästi, et lõpuks sünnib päris firma koos maailmavallutusplaanidega.