• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroralli jäi üürikeseks

  Euroopa keskpanga president Wim Duisenberg üllatas neljapäeval finantsturge tugevat eurot toetava pressikonverentsiga, andes mõista, et keskpanga monetaarpoliitika võib lähiajal muutuda. Euro kurss sooritas hilisõhtul kerge kursiralli, võlakirjade tulusused langesid.
  Rallit ei jätkunud kauaks, sest kuigi W. Duisenbergi vihje võimalikust repomäära tõstmisest oli küllaltki selgesõnaline, mõistsid turuosalised, et reaalset katet presidendi sõnadele pole. Euroopa rahaliidu liikmesriikide majandus ei ole nii heal järjel, et saaks lähikuudel lubada intresside tõstmist. Pigem püüdis Duisenberg testida oma sõnade mõjujõudu.
  Suuremat dollarirallit takistas suvise nädalalõpu eelne madal kauplemisaktiivsus ning viimastel nädalatel pidevalt päevakorral olev Jaapani keskpanga võimalik interventsioon. Alates 10. juunist on saareriigi keskpank korduvalt sooritanud tugioste, mitmeid oletatavaid pole Jaapani võimuesindajad kinnitanud. Reedel liikusid valuutaturgudel kuuldused, et Jaapani rahandusministeerium palus sooritada jeeni tugioste USA Föderaalreservil, millest viimane keeldus. 18. juunil sooritas jeeni tugioste Jaapani nimel Euroopa keskpank.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neli põhjust, miks poliitikas läheb nüüd põnevaks
Keskerakonna esimees võib vahetuda, samal ajal kui EKRE pääseb paljudes omavalitsustes pumba juurde. Ning need pole ainsad põhjused, miks poliitikas tõotab väga huvitavaks minna, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Keskerakonna esimees võib vahetuda, samal ajal kui EKRE pääseb paljudes omavalitsustes pumba juurde. Ning need pole ainsad põhjused, miks poliitikas tõotab väga huvitavaks minna, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Suur rahahai: sõidame seina suunas
Legendaarne investor ja miljardär Carl Icahn ütles, et USA aktsiaturge ootavad pikaajaliselt suured raskused.
Legendaarne investor ja miljardär Carl Icahn ütles, et USA aktsiaturge ootavad pikaajaliselt suured raskused.
Tallinnas vaeb Kõlvart tulevast koalitsioonipartnerit
Suurematest linnadest ei ole võimalikke koalitsioonikõnelusi alustatud veel kõige suuremas – Tallinnas –, kus ainuvõimu kaotanud Keskerakonnal on valida isegi kolme partneri vahel.
Suurematest linnadest ei ole võimalikke koalitsioonikõnelusi alustatud veel kõige suuremas – Tallinnas –, kus ainuvõimu kaotanud Keskerakonnal on valida isegi kolme partneri vahel.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.