Väinu Rozental • 18. juuli 1999 kell 22:00

Suusamägi pankrotis

VMAK pankrotihalduri Anne Tammeri sõnul on VMAK vara -- kinnistute, hoonete ja seadmete -- bilansiline väärtus umbes 17 miljonit krooni. «Ilmselgelt ei vasta bilansiline väärtus turuväärtusele,» lisas Tammer. «Selle kui spetsiifilise objekti turuväärtus selgub alles müügi käigus.»

Arenduskeskuse juhatuse esimehe Hannes Suursoo sõnul oleks kõige otstarbekam müüa vara tervikvarana ja võimalikult kiiresti. «Mäge osadeks lammutada ei saa ning uus talvehooaeg pole kaugel,» põhjendas Saarsoo.

VMAK nõukogu liikme, ASi Regio juhatuse esimehe Teet Jagomägi ütlusel oli Väike-Munamäe projekt üleinvesteeritud. «Taheti teha liiga head asja, aga Eesti turg ei kannatanud seda välja,» nentis Jagomägi.

VMAK suurim võlausaldaja on AS Feer, kes müüs eelmise aasta detsembris oma 51% osaluse OÜ-le Baltic Internationale Services, mida on seostatud maksukonsultatsioonifirmaga ASiga IMG Konsultant.

Arenduskeskuse väikeaktsionär, endine sööstlaskuja Aare Tamme peab pankrotti Feeri poolt lavastatuks. «Feer pole kahe aasta jooksul põhiaktsionärina midagi olulist juurde ehitanud,» rääkis Tamme. «Kosmiliselt on kasvanud vaid firma kohustused.» Kuhu on läinud raha, kui arvestada, et kaks viimast talvehooaega on olnud küllaltki head, küsis Tamme.

Tamme avaldas kahtlust, kas Väike-Munamägi jõuab enne talvehooaja algust saada uue peremehe.

«Kui hooaeg vahele jääb, jääb Otepää piirkonda talvel tulemata 10--12 miljonit krooni,» arvutas Tamme. «See tähendab, et kevadeks on pooled Otepää väikeettevõtjad kõhuli.»

Hetkel kuum