25. juuli 1999 kell 22:00

Bensiini hinna tõus jõuab kaubandusse järgmisel aastal

Kaubandus-Tööstuskoja turundusdirektori Urmas Oru hinnangul ei jõua hinnatõus kaubandusse enne järgmist aastat, sest firmadel on transpordiettevõtetega eraldi lepingud ja transpordile kuluv raha ei moodusta firmade eelarvest kuigi suurt osa.

Veneetsia Kaupmehe ASi tegevdirektor Ivar Simson arvas, et kahtlemata mõjutab bensiini hinna tõus kauba hinda poes. Tema hinnangul tuleb hinnatõus aga minimaalne, turul valitseva konkurentsi tõttu ning see ei toimu enne sügist.

Tallinna Kaubamaja müügidirektor Andrus Ossip ütles, et eelkõige peaksid bensiini hinna tõusu tõttu kallinema toidukaubad. «Mõnda artiklit tuuakse mitu korda päevas sisse ja see maksab. Riideid tuuakse enamasti sisse Euroopast ja eks needki kallinevad natuke,» rääkis Ossip. Ta märkis, et paar aastat tagasi oleks tootja koos bensiini hinna tõusuga kohe hinda tõstnud, nüüd pole seda konkurentsi tõttu enam nii lihtne teha.

Autor: Mihkel Kumari

Hetkel kuum