• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lihtsustub sõidukite tolli vormistamise kord

  Muudetud korra kohaselt ei nõuta enam tollis sõiduki ülevaatusakti ning paranema peaks ka töökorraldus, ütles Kallas.
  «Muudatused peaksid tulema kasuks kõigile, kes tolliga tegemist teevad,» märkis Kallas.
  Muudatuste kohaselt saavad A-liiki tegevuslitsentsi omanikud uue sõiduki registreerimisel esitada tollile autoregistrikeskuse tüübivastavuse tunnistuse, mis võimaldab tollil impordimaksude määramise.
  ASi Reval auto müügijuht Andrus Hein ütles, et praegu on muudatustele veel vara hinnangut anda.
  «Praegu on raske öelda, mis välja tuleb ja kuidas. Väga hea, kui tehakse lihtsamaks ja kiiremaks,» märkis Hein.
  Tolliameti peadirektori asetäitja Rein Vellingu hinnangul võimaldab seadusemuudatus tõhustada autoregistrikeskuse ja tolliameti omavahelist sidepidamist pettuste osas.
  «Muudatuste mõte on selles, et teha võimalikult raskeks autode fiktiivne arvelevõtmine ilma tollivormistuse läbimiseta,» ütles Velling esmaspäeval BNSile. Uue sõiduki importijale väljastatav tunnistus võimaldab sõiduki esmast ja lõplikku registreerimist autoregistrikeskuses ning tagab sõiduki vastavuse Eestis kehtestatud tehnonõuetele.
  Autor: Mihkel Kumari
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.