• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ERA Pank pakub halduritele ebameeldivaid üllatusi

  Trossi sõnul on täiendava uurimise all panga varaga tehtud tehingud ja laenulepingud panga omanikfirmade ning sidus- ning tütarettevõtete vahel. Trossi hinnangul on suurem osa neist kahjulikest kokkulepetest sõlmitud perioodil, kui ERA Panga ladvikuni oli jõudnud arusaam, et panga pankrot pole enam mägede taga.
  «Paljud ERA Panga lepingud on tehtud ERA Panga nõukogu esimehe Andres Bergmanniga seotud teiste firmade kasuks,» rääkis Tross. «See tähendab, et kõikvõimalikud kompensatsioonid ja hüvitised peaks katma pank ehk praegusel juhul võlausaldajad.»
  Pankrotihaldurid tegid 22. juulil järelepärimise ERA Panga Tartus asuva peahoone rentijale, kinnisvarafirmale AS Barclay Kinnisvara, et saada teada, kuidas hoonet hallatakse. Eelmise nädala teisipäeval saabunud vastuses keeldub Barclay Kinnisvara esitamast hoone allrendi, teenindamise ja korrashoiu kohta lepinguid.
  Trossi sõnul on Andres Bergmann Barclay Kinnisvara esindajana ja Jaak Kiiker ERA Panga juhatuse esimehena sõlminud 1. jaanuaril 1998. aastal pangale ilmselgelt kahjuliku rendilepingu, mille kohaselt ei ole pangal ehk hoone omanikul õigust kontrollida rentija tegevust maja haldamisel.
  Jaak Kiiker tunnistas eelmise nädala reedel, et ERA Panga ja Barclay Kinnisvara vahel on olemas rendileping, kuid ta ei soovinud seda täpsemalt kommenteerida. «See ei ole enam minu hinnata, pangas on praegu teised ülemused,» nentis Kiiker.
  Andres Bergmanniga ei õnnestunud ühendust saada.
  Pankrotihaldurite andmeil on Barclay Kinnisvara ASi Polaris Elu tütarettevõte. Polaris Elu on omakorda ASi Polaris Vara tütarettevõte. ERA Pangale kuulub sidusettevõtte Polaris Vara aktsiatest 49 protsenti.
  ERA Pangale kuuluvast kinnisvarast on suurim Tartus asuv peahoone, mille bilansiline väärtus on ligi 26 miljonit krooni. Lisaks kuulub pangale veel neljatoaline korter Tartus ning kinnistu Tartumaal Kaagveres. ERA Panga Tallinna ja Pärnu filiaal tegutsesid rendipindadel.
  Trossi sõnul saab panga peahoone realiseerimisväärtusest rääkida alles pärast seda, kui hoone on puhastatud kahjulikest mõjudest. Lisaks Barclay Kinnisvaraga sõlmitud kahjulikule rendilepingule müüdi eelmise aasta septembri lõpus, vahetult enne ERA Panga moratooriumi peahoone alune maa riiulifirmale OÜ Mercur Kinnisvara, mida samuti seostatakse Andres Bergmanniga.
  «Raske on praegu öelda, milline on selle tehingu majanduslik tähendus võlausaldajate vaatevinklist vaadatuna,» ütles Tross ja lisas, et kindlasti on hoonet müüa raskem, kui hoone ja maatükk on eraldatud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Uute autode müük kukkus Euroopas veerandi
Põhiliselt kiipide puudusest tekkinud tarneraskuste tõttu müüdi septembris Euroopa Liidu riikides vaid 718 598 uut sõiduautot, mida on 23,1% vähem võrreldes möödunud aastaga.
Põhiliselt kiipide puudusest tekkinud tarneraskuste tõttu müüdi septembris Euroopa Liidu riikides vaid 718 598 uut sõiduautot, mida on 23,1% vähem võrreldes möödunud aastaga.
Piirangud lennutasid Rakvere firmas keskmise palga üle 4000 euro
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.