• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ministeerium prognoosib SKT kasvuks 0,4%

  Aprillis avaldatud esialgne ametlik prognoos oli 2,2protsenti.
  Kõige järsemat langust ennustab rahandusministeerium tänavu tööstustoodangu müügile, mis uue prognoosi järgi kahaneb 5,1 protsenti.
  Ministeeriumi makromajandusliku analüüsi ja prognoosi osakonna juhataja Mai Talviku sõnul mõjutab tööstust eelkõige kahanenud välisnõudlus. «Kõige otsustavam tegur on siin jätkuvalt Venemaa turu äralangemine,» nentis ta.
  Kõige järsemalt muutis ministeerium ehitustegevuse prognoosi. Kui aprillis ootas rahandusministeerium ehitusele 2protsendilist kasvu, siis uue prognoosi järgi ehitustegevus hoopis kahaneb 3,2 protsendi võrra. «Ehitusmahtude languse põhjustab üldisest majanduskeskkonnast tulenev investeeringute madalam tase,» selgitas Talvik.
  Teenuste müük kasvab rahandusministeeriumi hinnangul tänavu 2,5 protsenti, mis on siiski 0,2 protsenti vähem esialgselt prognoositust.
  Rahandusministeerium hindab Eesti majanduse esimese poolaasta langust umbes 2 protsendile. Teise poolaasta kasvuks ennustab ministeerium 3--3,5 protsenti.
  Rahandusministeerium korrigeeris 1 protsendi võrra ka järgmise aasta majanduskasvu prognoosi, vähendades seda 4--4,5 protsendile.
  Tarbijahinnaindeksi kasvuks ennustab rahandusministeerium sel aasal 3,7 ning järgmisel 3,6--4 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
National Geographic muudab Eestis oma ilmumise põhimõtteid
Ajakiri National Geographic suurendab järgmisest aastast Eestis oma eriväljaannete mahtu, mis hakkavad ilmuma iga kahe kuu tagant – kokku kuus temaatilist eriväljaannet aastas. Samal ajal lõpetab üleilmsest koroonaviiruse pandeemiast tingitud reklaami- ja jaemüügi olulise vähenemise tõttu jaanuarist ilmumise National Geographicu eestikeelne põhiväljaanne.
Ajakiri National Geographic suurendab järgmisest aastast Eestis oma eriväljaannete mahtu, mis hakkavad ilmuma iga kahe kuu tagant – kokku kuus temaatilist eriväljaannet aastas. Samal ajal lõpetab üleilmsest koroonaviiruse pandeemiast tingitud reklaami- ja jaemüügi olulise vähenemise tõttu jaanuarist ilmumise National Geographicu eestikeelne põhiväljaanne.
Putin käskis venelastel minna nädalaks palgalisele puhkusele
Venemaa elanikud peavad minema üheks nädalaks palgalisele puhkusele, et võidelda riiki räsiva koroonapandeemiaga, vahendab CNBC.
Venemaa elanikud peavad minema üheks nädalaks palgalisele puhkusele, et võidelda riiki räsiva koroonapandeemiaga, vahendab CNBC.