ÄP fototoimetus • 3. august 1999 kell 22:00

T?ehhi piilub Balti turule

Trasta Komercbanka juhatuse esimehe kt Gundars Grieze teatel on OFTH ja TK kirjutanud alla kavatsuste protokollile, mille kohaselt OFTH soovib omandada TK aktsiate kontrollpakki. Praegu valmistavad partnerid ette dokumente Läti Pangale, kes peaks oma otsuse tegema augusti lõpuks.

Jaatava vastuse korral müüb TK enne 1. novembrit 40 000 aktsiat kahe miljoni lati eest ja kavatseb aasta lõpuks suurendada oma kapitali 6,5 miljoni latini. Kui TK ja OFTH koostöö areneb edukalt, siis 1999. a lõpuks tõuseb TK Läti pankade seas kapitali ja reservide poolest 22. kohalt kaheksandaks. Ühtlasi tahab ta välja arendada üleriigilise filiaalide võrgu.

T?ehhi investorit ei heiduta, et TK poolaasta kahjum oli 346 000 latti ning et luhtus tema soov ühineda Banka LANDiga, sest viimane kaotas tegevuslitsentsi.

Autor: ÄP

Hetkel kuum