Viktoria Korpan • 17. august 1999 kell 22:00

Eestlased avavad Lätis internetivärava

ASi MicroLink juhatuse esimees Allan Martinson ütles eile, et Online.lv peaks hakkama kasumit tootma 1--1,5 aasta pärast. 1999.--2000. majandusaasta lõpuks peaks Online.lv käive kasvama ühe miljoni kroonini, prognoosis Martinson. «See on veel üks samm, mis näitab, et MicroLinki jaoks on Internetil suur tähtsus,» lausus ta.

Sarnaselt Eesti uudisteväravaga Online.ee on Online.lv külastamine tasuta. Omanikud saavad kasu reklaamimüügist ja müügitoetuskampaaniatest. Online.lv ja Online.ee väljaandja on MicroLinki ja BNSi ühisfirma Neti Värav, mille aktsiad jagunevad võrdselt mõlema osapoole vahel.

MicroLinki ja BNSi prognoosi kohaselt peaks Eesti uudistevärava Online.ee sõsarserver saama detsembriks Läti kõige külastatavamaks internetileheküljeks. Online.lv hakkab edastama uudiseid Lätist ja välismaalt, pakkuma meelelahutust, elektronposti teenuseid ning ligipääsu elektroonilisele kaubandusele ligikaudu 70 000 Läti internetikasutajale.

Online.lv on esimene iseseisva toimetusega võrguväljaanne Lätis, mille sisu uueneb päeva jooksul pidevalt. Martinsoni sõnul on MicroLinkil plaanis avada internetivärav ka Leedus, aga see võtab rohkem aega, sest võrreldes Eesti ja Lätiga on Leedu internetiturg vähe arenenud.

Jaanuaris tööd alustanud Online.ee on üks Eesti külastatavamaid uudiseid ja infot pakkuvaid internetiväravaid. Päeva jooksul kasutab seda ligikaudu 18 000 internetikasutajat, kes külastavad umbes 80 000 lehekülge. Eestis on orienteeruvalt 180 000 internetikasutajat.

Hetkel kuum