• Jaga lugu:

  Ettevõtted nõuavad kiirtransporti

  Rahvusvahelise majanduse globaliseerumine ning klientide vajaduste ja nõudlikkuse kasv on kogu maailmas ja Eestis kaasa toonud trendi, et ettevõtete poolt suureneb nõudlus väiksemate saadetiste tihedamaks saatmiseks.
  Tendentsist klientide nõudluse liikumisest väiksemate ja sagedasemate saadetiste suunas annab tunnistust, et viimase kahe aasta jooksul on maailmas kiirtranspordisaadetiste kaal langenud keskmiselt 20%, samal ajal kui saadetiste arv on suurenenud peaaegu neljandiku võrra. Ka Eesti turul on märgatav kiirsaadetiste osakaalu suurem kasv võrreldes tavatransporditeenustega.
  Kaupade kiire ja tähtajaline kohalejõudmine annab firmale konkurentsieelise klientide teenindamisel. Tooteid või teenuseid pakkuv ettevõte saab klientide soovid rahuldada kiiremini ning täpsemalt, kui vajalikud kaubad, varuosad või dokumendid saabuvad kohale varem etteplaneeritud ajal. Kauba tähtajalisel transportimisel jõuab saadetis kohale kindlal kuupäeval ja kellaajal, võimaldades täpsemalt planeerida firma töökorraldust ja turundustegevust.
  Kiirtranspordi saadetiste tähtajaline kohaletoimetamine aitab ettevõttel kasutada käibevahendeid efektiivsemalt. Suured rahasummad ei ole enam kauba all kinni. Logistilise skeemi uuring (vt lk 17) näitab, et firma võidab käibevahendite ratsionaalsema kasutamisega. Transpordikulud mõnevõrra suurenevad saadetiste suurema hulga tõttu, samas annavad vabanenud käibevahendid võimaluse rahaliste ressursside operatiivsemaks kasutamiseks.
  Autor: Asko Talu
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Euroopa Liidu majanduskasv küündis üle 13 protsendi Eestis Euroopa kõrgeim inflatsioon
Koroona põhjustatud majandussurutisest taastuva Euroopa Liidu majanduskasv oli esialgsetel andmetel teises kvartalis 13,2 ning euroalas 13,7 protsenti.
Koroona põhjustatud majandussurutisest taastuva Euroopa Liidu majanduskasv oli esialgsetel andmetel teises kvartalis 13,2 ning euroalas 13,7 protsenti.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.