Viktoria Korpan • 23. august 1999 kell 22:00

Internetivärav soomlastele

Homme kirjutavad Tallinna linnavalitsus ja Index Net alla koostöölepingule, millega Index Net kohustub koostama soomlastele suunatud internetivärava www.tallinnaan.ee.

«Tallinna ametlik kodulehekülg on praegu eesti, vene ja inglise keeles,» rääkis Index Neti juhatuse esimees, Kaubandus-Tööstuskoja eksjuht Peeter Tammoja. «Enamik turiste on aga Soomest ja neile peab selgitama, et Tallinn ei koosne vaid Kadaka turust ja Viru hotellist,» selgitas ta.

Internetivärava üks osa pakub pidevalt uuendatavat soomekeelset infot ürituste, meelelahutussündmuste ja kaubandusasutuste kohta Tallinnas. Tammoja ütles, et linnavalitsus annab kodulehekülje jaoks informatsiooni, raha internetikülje koostamise eest Index Net ei teeni.

Internetivärava teise osana pakub Index Net Soome turistile müüa olmeelektroonikat, alkoholi ja kudumeid. Interneti kaudu müüdavad kaubad on odavamad kui suuremais Tallinna kauplustes, hinnad on markades. Interneti kaudu tellitud kaup toimetatakse Eestisse saabunud turistile Tallinna sadamasse.

Soome statistikaameti andmeil kulutab turist, kes veedab Eestis vähemalt ühe öö, keskmiselt 5260 krooni. Eestit külastab aastas umbes 3 miljonit Soome turisti.

Hetkel kuum