• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Bensiin kallineb alusetult

  Eilsest maksab Statoili ja Neste ja Shelli tanklates liiter 95E bensiini 8,05 krooni ning 98E bensiini 8,25 krooni.
  Eesti Statoili projektijuht Raimo Vahtrik ütles eile, et hinnatõusu tingis Platssi notatsiooni tõus viimastel päevadel 236 dollarilt enam kui 240 dollarile tonni kütuse kohta. Platss on uudisteagentuur, mis kajastab kütusehindade noteeringuid. Eile oli Platssis näidatud 95E tonnihinnaks aga 237--239 dollarit.
  Võrreldes eelmise aastaga on kütusemüüjate kasumimarginaal vähenenud. «Kui dollari kurss ja kütuse maailmaturu hind jäävad samaks, siis võib kütuseliitri hind Eestis tõusta veel umbes kümne sendi võrra,» lausus Vahtrik.
  Ka Läti Statoil tõstis eile autokütuse jaehinda 10 sendi võrra liitri kohta, põhjendades otsust nafta hinna tõusuga maailmaturul.
  Neste Eesti jaemüügi juht Artur Praun sõnas, et viimati kallines bensiin Eestis 9. augustil, mil kütusemüüjad reageerisid 6. augusti kütuse hinnatõusule maailmaturul. «Praegune jaemüügihinna tõus on tingitud just 9. augustil aset leidnud kütuse hinnatõusust maailmaturul,» lausus Praun. Tema sõnul ei soovinud kütusemüüjad hinda kohe tõsta, sest loodeti, et hind taas langeb. «Bensiini hind on Eesti tarbijale niigi kõrge,» lisas ta.
  Äripäeva analüütik Tõnis Oja ütles, et bensiini hinna järjekordset hinnatõusu ei saa seekord põhjendada hinnatõusuga maailmaturul. Rotterdami sadamas on kütuse hind viimastel nädalatel olnud stabiilne, viimastel päevadel on trend olnud isegi langev, ütles Oja. «Võrreldes augusti algusega on kütusemüüjate kasumimarginaal kasvanud ligi 10 sendi võrra liitri kohta,» rääkis analüütik.
  Eile päeval Tallinnas Endla tänava Statoili bensiinijaamas tankinud Enno Laanep ütles, et talle käib pidev hinnatõus juba närvidele. «Autot pole ka mõtet välja vahetada, sest ma olen sellesse autosse juba 15 000 krooni investeerinud,» sõnas 100 kilomeetri läbisõidu peale 15 liitrit kulutava BMW omanik. «Paarisaja krooni võrra kuus suurenevad kulutused bensiinile kindlasti,» lisas Laanep.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Jah, nüüd tuleb seljad kokku panna!
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Tallinna börs alustas uut nädalat kukkumisega
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus: Eesti suurim pank ja tööstuste kriisiplaanid
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Advokaat: ettevõtjad arvavad, et keegi väga ootab nende kaebusi
Suurem osa ettevõtjatest ei puutu igapäevaselt kokku kriminaalmenetlustega, mistõttu on neil kogu protsessi kohta mitmeid eel- ning eksiarvamusi. Adovokaadibüroo Triniti vandeadvokaadi Risto Käbi sõnul viitavad vahel liigsete detailidega sisustatud kuriteoteated ettevõtjate arvamusele, et keegi väga ootab nende kaebusi. Nii see Käbi sõnul tegelikult ei ole.
Suurem osa ettevõtjatest ei puutu igapäevaselt kokku kriminaalmenetlustega, mistõttu on neil kogu protsessi kohta mitmeid eel- ning eksiarvamusi. Adovokaadibüroo Triniti vandeadvokaadi Risto Käbi sõnul viitavad vahel liigsete detailidega sisustatud kuriteoteated ettevõtjate arvamusele, et keegi väga ootab nende kaebusi. Nii see Käbi sõnul tegelikult ei ole.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.