ÄP fototoimetus • 25. august 1999 kell 22:00

PCT emissioon lükkus edasi

PCT kutsub uuesti kokku aktsionäride erakorralise koosoleku 6. septembril, et viia eile algama pidanud senistele aktsionäridele suunatud emissioon kooskõlla seadustega ja Tallinna börsi reglemendiga.

«Pennul on tekkinud väike probleem, nimelt ei registreerinud nad emissiooni väärtpaberiinspektsioonis,» ütles väärtpaberiinspektsiooni peadirektor Marek Mägi eile. «On üllatav, et avalik ettevõte tegi selles asjas möödalaskmise, aga nad reageerisid kiiresti ja parandasid vea ära.»

«See on puhtalt tehniline küsimus,» sõnas PCT juhatuse esimees Arho Anttila. «Emissioon toimub, aga hiljem.»

PCT aktsiaemissiooni korraldab Balti Cresco Investeerimisgrupp, kelle firmale CC Computer kuulub pool PCT aktsiatest. «Emissioon on garanteeritud Cresco poolt,» lausus Cresco Investeerimisgrupi nõukogu esimees Indrek Rahumaa. «Juhul kui teisi ostjaid ei ole, ostab Cresco kõik aktsiad ise.» Aktsiaemissiooni edasilükkamist põhjustas Rahumaa sõnul juristide viga.

PCTG 300 000 uue aktsia märkimine pidi algama eile ja kestma 8. septembrini. Kokku emiteerib PCT 400 000 aktsiat nominaaliga 10 krooni ja ülekursiga 10 krooni. 100 000 aktsia eest ostab Pennu digitaalmeedia firma OÜ XXL.EE. Pennu võtab XXL.EE uueks ärinimeks 1--1,5 kuu pärast.

Eesti suurim arvutifirma AS MicroLink plaanib samuti lähemal ajal läbi viia kinnise aktsiaemissiooni.

Autor: ÄP

Hetkel kuum