• Jaga lugu:

  Unistuste merevaade Pärnu Rannahotelli baaris

  Rannahotelli katusebaari asukohaga võrdset ei leia teist Eestis. Potentsiaali pole siiski päriselt ära kasutatud, sest tuul pühib minema innustunumagi külastaja.
  Merevaadet võib Rannahotelli kohvikus jäädagi nautida, kui vaid tuul minema ei peletaks. Meie kliimas on enamasti tuulised suveilmad ning ettekandmisega seal ei kiirustata.
  Sisekujundaja Andres Ringo sõnul olid Eesti ajal seal puidust kerged vaheseinad, mis veidi tuult varjasid ja istujaid eraldasid. Uues projektis olid ette nähtud lükandklaasseinad katusealusele osale, kuid rahapuudusel jäid need tegemata.
  Rannahotelli restoranide juhataja Ene Tohvi sõnul on plaanis terrassi kujundust lähitulevikus veidi muuta ning ka klaasseinte peale on sealjuures mõeldud. Plaanis on ronitaimi lisada.
  Hotelli direktor Aarne Kalbus on Kesk-Euroopa turistidega ühte meelt, et teist taolist paika maailmas ei ole. Kuna rannailmu on meie suve jooksul maksimaalselt 40, siis on baar sissekodeeritult kahjumis ja suuri investeeringuid sinna teha ei saa, nendib ta fakti. Sügisesed liivatormid muudavad maja kõik klaasid kriimuliseks. Klaaside peale kulub hotellil niigi palju raha.
  Kogu sisustus on väga lakooniline, sest välitingimused ei võimalda paljut, kuid ehk siiski enamat. Õhtusel ajal kasutatakse valgustusena õlilampe, mis lisavad romantikat niigi romantilisele kohale. Kindlasti oleks vaja mõelda hooaja pikendamisele, mõnel suvel seda hooeaga muidu üldse ei tule.
  Pärnu arhitekt Ra Luhse leiab siiski, et koha potentsiaali ei ole ära kasutatud. Koht võiks olla palju eksklusiivsem, mida igal juhul nõuaks üks Eesti tuntumaid funkehitisi. Liiatigi on Rannahotelli teised istumispaigad väga esinduslikud ja hinnalised.
  Mõni juhatav viit fuajees oleks ka tingimata vajalik.
  Baari suurim voorus on asukoht ja sealt avanevad vaated. Eriti nauditav on lahtiselt terrassilt merevaade ja päikeseloojang.
  Sisekujunduse poolelt tundub palju juhuslikku, maja üldine funktsionalistlik käsitlus ei ole kahjuks jõudnud katusebaari.
  Kogu sisustus on veidi väsinud, asukoht eeldaks rohkem eksklusiivsust ja miks mitte intiimsust.
  Sobilik mõtisklemise koht romantilise hingelaadiga inimesele.
  6 punkti
  Selle koha võlu on vaade ja tänavusuvine ilus ilm pakkus seal palju meeldivaid elamusi. Tuul on terrassil tõesti tugev, kui saaks kasutada lükatavat klaasseina, oleks hooaeg palju pikem.
  Hotell ise meenutab suurt valget laeva ja seal istudes võib ennast tunda juskui laevalael.
  Mööbli üldine hall tonaalsus sobib sinna juurde, kuid rõõmsam värvigamma poleks ka paha. Mööbel võiks ka eksklusiivsem olla, kuid ülikallist mööblit ei pea ma seal praktilise inimesena otstarbekaks.
  8 punkti
  Kahjuks pole ära kasutatud koha potentsiaali, tegemist on ju funktsionalistliku arhitektuuri pärliga. Katuseterrassilt avanev vaade ümbrusele on harukordselt ilus, paraku on see ka hetkel kõik.
  Kohati tundub, et töö on lausa lõpetamata -- papinaeltega aluse külge kinni taotud terrassikate, terrassi äärtel puuduvad liistud. Uksele tuleks kindlasti paigutada sulgur. Mööbel on juhuslik ja läbimõtlemata. Üldmulje on kesine, hoolimata vapustavast vaatest.
  5 punkti
  Rannahotelli katusekohvik on mõnus koht mitmes mõttes. Sealt avaneb igale ilmale iseloomulik ja kaunis vaade Pärnu rannajoonele.
  Halli tooniga mööbel jääb täiesti varju, domineerib vaade ümbrusele. Mööbel on küll mugav, kuid võiks stiilsem olla. Põrand koliseb ja vaipkate on robustne.
  Teenindajad on tasemel ja on tunda «Eesti aja» hõngu. Meeleolult sobib koht kellaviietee vestluseks. Taustameloodiad võiksid kostuda valitumalt, kui trendiraadiojaam seda võimaldab.
  8 punkti
  Autor: Anu Tarvis
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Tehnoloogiahiiud lõid ootusi; investorite tuju see ei tõstnud
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Investor plaanib juba 12kordsele tootlusele palju lisa teenida: hind läheb veel üles
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Circle K Eesti peadirektor Kai Realo läheb Ragn-Sellsi juhtima Kai Realo intervjuus: otsus küpses kaua, palgas ei kaota
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.