Erik Samel • 29. august 1999 kell 22:00

Suvel hinnad ei muutunud

Kinnisvaraturg oli selle aasta suvekuudel üllatusteta. Suurel määral aitas tavapärast suvist vaikelu kinnisvaraturul ära hoida suuremate pankade otsus lihtsustada eluasemelaenude tingimusi.

Kuigi pankade väljaantud laenude maht ei suurenenud hüppeliselt ja juulis võrreldes juuniga isegi vähenes, tasakaalustasid mitusada laenu saanud inimest tuntavalt nõudmise ja pakkumise vahekorda.

Teiselt poolt mõjutasid turgu kuumad ilmad. Kinnisvaramaaklerid kinnitavad nagu ühest suust, et esimeste jahedamate ilmade saabumisega suurenes inimeste huvi kinnisvara ostu ja müügi vastu märgatavalt ning mõnikord oli isegi raskusi kõikide klientide soovide rahuldamisega.

Kinnisvarahinnad püsisid suvel enamikus piirkondades samal tasemel kui kevadel, ajutisi muutusi toimus vaid üürihindades. Pärnus tõusid korterite üürihinnad suvekuudel mitmekordseks. Enne kooliaasta algust suurenes märgatavalt huvi üürikorterite vastu Tartus ja Tallinnas.

Raskusi hindade hoidmisega samal tasemel on vaid büroopindade omanikel. Endiselt ületab büroopindade renditurul pakkumine nõudlust (juurde tuleb ka uusi bürooruume) ning omanikel tuleb mõnikord teha rentnikele hinnas järeleandmisi.

Hetkel kuum