• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Telia positsioon Rootsis kõigub

  Eelküsitluste põhjal on juba viiendik Telia klientidest teatanud, et nad soovivad valida teise operaatorfirma. Seda saavad nad teha alates 11. septembrist, kui lauatelefoni omanikud saavad õiguse sõlmida otselepingu neile sobiliku telekommunikatsioonifirmaga. Seni on need, kes pole soovinud Telia teenuseid kasutada, pidanud valima teatud numbrikombinatsiooni, enne kui nad on saanud ühenduse oma operaatorfirmaga. Nädala pärast on neil võimalik helistada otse.
  Avaliku arvamuse küsitluse firma Sifo uuringu kohaselt on juba 19% rootslastest jõudnud sõlmida lepingu mõne Telia konkurendiga. Leping ei hõlma kohalikke kõnesid.
  Rootsi lehe Göteborgs Posten andmetel haaravad Telialt kõige rohkem kõnesid ära Kinneviki gruppi kuuluv Tele2 ning British Telecomile, Tele Danmarkile ja Telenorile kuuluv Telenordia. Rootsi telefoniturul konkureerib kokku 17 eraklientidele ja 21 firmaklientidele spetsialiseerunud operaatorfirmat.
  Telia juhtiv positsioon on ohus ka mobiiltelefonivõrgus, sest Rootsi valitsus koostab praegu seaduseelnõu, mis kohustab Teliat lubama konkurente oma mobiiltelefonivõrku.
  «Valitsus peab tähtsaks edendada konkurentsi mobiiltelefoniturul, ja mobiiltelefonivõrgu avamine teistele operaatoritele on üks tarbijate huvide kaitsmise viise,» kommenteeris valitsuse seisukohta Rootsi asemajandusminister Mona Sahlin.
  Rootsi majandusministeerium tegi eelmisel nädalal Rootsi posti- ja teleametile ülesandeks esitada oma ettepanekud mobiiltelefoniturul konkurentsi lisamise kohta.
  Teliale kuulub Rootsi mobiiltelefoniturust praegu ligi 50%. Tema põhikonkurendid on Europolitan ja Comviq, kel on oma üleriigiline võrk.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Rimi turundusjuht: kolm suurimat muret on praegu meie inimesed, inimesed ja veel kord inimesed
Uute karmimate piirangute aeg esitab suure väljakutse kaupluste töötajatele, sest iga ukse ette meil turvameest panna ei ole, kirjutab Rimi turundus- ja kommunikatsioonijuht Andrija Arro.
Uute karmimate piirangute aeg esitab suure väljakutse kaupluste töötajatele, sest iga ukse ette meil turvameest panna ei ole, kirjutab Rimi turundus- ja kommunikatsioonijuht Andrija Arro.
SAS sööstis börsil langusesse pärast tegevjuhi intervjuud
Põhjamaade lennufirma SAS läks täna börsil üle 13,4 protsendi suurusesse langusesse pärast seda, kui ettevõtte tegevjuht Anko van der Werff oli Taani lehele Finans öelnud, et ettevõte võitleb elu eest ja ametiühingud peavad pakutuga nõustuma.
Põhjamaade lennufirma SAS läks täna börsil üle 13,4 protsendi suurusesse langusesse pärast seda, kui ettevõtte tegevjuht Anko van der Werff oli Taani lehele Finans öelnud, et ettevõte võitleb elu eest ja ametiühingud peavad pakutuga nõustuma.
Mitmesse ametisse otsitakse töötajaid riigikogust parema palgaga
Kõrgeimat töötasu pakutakse arstidele suunatud töökuulutustel, kus keskmine palgapakkumine ületab riigikogu liikmete töötasu, teatas CVKeskus.ee portaalis viimastel kuudel avaldatud avaliku palgaga tööpakkumisi vaadates.
Kõrgeimat töötasu pakutakse arstidele suunatud töökuulutustel, kus keskmine palgapakkumine ületab riigikogu liikmete töötasu, teatas CVKeskus.ee portaalis viimastel kuudel avaldatud avaliku palgaga tööpakkumisi vaadates.
Investor: kui keegi teaks eduka idufirma valemit, siis kõik kasutaks seda
Kui eduka idufirma valem oleks olemas, siis kõik lihtsalt investeerikski sellistesse inimestesse ja ettevõtetesse, rääkis Äripäeva Raadio saates "Riskiraha" Spring Capitali juht Henri Treude. "Iga situatsioon on erinev ja igas situatsioonis toimib erinevat tüüpi asutaja. Tagantjärgi võime öelda, et see inimene on väga kihvt ja me juba algusest peale teadsime, et sealt tuleb midagi ägedat. Tegelikult ei tea."
Kui eduka idufirma valem oleks olemas, siis kõik lihtsalt investeerikski sellistesse inimestesse ja ettevõtetesse, rääkis Äripäeva Raadio saates "Riskiraha" Spring Capitali juht Henri Treude. "Iga situatsioon on erinev ja igas situatsioonis toimib erinevat tüüpi asutaja. Tagantjärgi võime öelda, et see inimene on väga kihvt ja me juba algusest peale teadsime, et sealt tuleb midagi ägedat. Tegelikult ei tea."