Madli Zobel • 2. september 1999 kell 22:00

Tallinnas tuleb vee abonenttasu

Ave Põdra sõnul on vee abonenttasu suurus jämedalt võttes vee-ettevõtte püsikulud pluss amortisatsioon jagatud Tallinna korterite arvuga. Seda summat ei õnnestunud eile ASist Tallinna Vesi teada saada.

«Praegu pole isegi salakesi rehkendatud, sest me ei tea, kui palju kortereid on Tallinnas,» lausus Põdra.

Vastavalt seadusele moodustub veevarustuse ja heitvee ärajuhtimise teenuse hind abonenttasust, võetud vee tasust ja tasust heitvete ärajuhtimise eest. Hinna kehtestab valla- või linnavalitsus ja see tuleb avalikustada vähemalt kolm kuud enne abonenttasu kehtestamist.

Vee-ettevõtete liidu juures tegutsev töögrupp otsustas omavalitsustele välja töötada näidised, ütles linnade liidu poolt töögrupis osalev Peep Kirsima. Näidis sisaldab ühisveevärgiga ja kanalisatsiooniga liitumise ning nende kasutamise eeskirja, veevarustuse ja heitvee ärajuhtimise teenuse eest tasumise korda, liitumislepingut, kasutamislepingut ja liitumisavalduse näidiseid.

Omavalitsus ei hakka enne midagi tegema, kui näidised on käes, kommenteeris võimalikku abonenttasu kehtestamist Kohtla-Järvel abilinnapea Jüri Kollo. «Need pidid augustis tulema, me maksime isegi raha ära,» lisas ta.

«Kuna vee-ettevõtete liidu töögrupp pidas otstarbekaks ühendada neli dokumenti, siis oleme graafikust maas,» sõnas Kirsima. Väljatöötatavad näidised valmivad tõenäoliselt septembri teisel poolel ja eeldatavasti saadetakse need septembri eelviimasel nädalal omavalitsustele laiali.

Hetkel kuum