• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinnas tuleb vee abonenttasu

  Ave Põdra sõnul on vee abonenttasu suurus jämedalt võttes vee-ettevõtte püsikulud pluss amortisatsioon jagatud Tallinna korterite arvuga. Seda summat ei õnnestunud eile ASist Tallinna Vesi teada saada.
  «Praegu pole isegi salakesi rehkendatud, sest me ei tea, kui palju kortereid on Tallinnas,» lausus Põdra.
  Vastavalt seadusele moodustub veevarustuse ja heitvee ärajuhtimise teenuse hind abonenttasust, võetud vee tasust ja tasust heitvete ärajuhtimise eest. Hinna kehtestab valla- või linnavalitsus ja see tuleb avalikustada vähemalt kolm kuud enne abonenttasu kehtestamist.
  Vee-ettevõtete liidu juures tegutsev töögrupp otsustas omavalitsustele välja töötada näidised, ütles linnade liidu poolt töögrupis osalev Peep Kirsima. Näidis sisaldab ühisveevärgiga ja kanalisatsiooniga liitumise ning nende kasutamise eeskirja, veevarustuse ja heitvee ärajuhtimise teenuse eest tasumise korda, liitumislepingut, kasutamislepingut ja liitumisavalduse näidiseid.
  Omavalitsus ei hakka enne midagi tegema, kui näidised on käes, kommenteeris võimalikku abonenttasu kehtestamist Kohtla-Järvel abilinnapea Jüri Kollo. «Need pidid augustis tulema, me maksime isegi raha ära,» lisas ta.
  «Kuna vee-ettevõtete liidu töögrupp pidas otstarbekaks ühendada neli dokumenti, siis oleme graafikust maas,» sõnas Kirsima. Väljatöötatavad näidised valmivad tõenäoliselt septembri teisel poolel ja eeldatavasti saadetakse need septembri eelviimasel nädalal omavalitsustele laiali.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kütuseaktsiisi tõusu edasilükkamine ei teeni ühiskonna huve
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Brenti toornafta tõusis kolme aasta tippu
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Seaduseelnõu teeb virtuaalvääringute pakkujatele nõuded karmimaks
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Sunly asutaja: tõehetk energiaturul tuli ootamatult
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.