• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tehnoülevaatuse hind läbis kontrolli

  Konkurentsiamet kontrollis suvel mootorsõidukite tehnoülevaatust teostavaid ettevõtteid, kahtlustades neid hinnakokkuleppe sõlmimises. Kahtlused ei leidnud kinnitust.
  Aasta alguses kehtestas 92% ülevaatuspunktidest ülevaatuse hinnaks 300 krooni. Sellest tekkis konkurentsiametil kahtlus, et ülevaatust teostavate firmade vahel on sõlmitud konkurentsivabadust piirav lepe. Ameti lepingute osakonna juhataja Maire Loori väitel kontrolliti Tallinnas ligi kümmet ettevõtet.
  Uurimise käigus selgus, et möödunud aasta lõpuni oli teede- ja sideministeeriumil (TS) õigus kehtestada transpordivahendite tehnoülevaatuse piirhinnad. Eesti transpordiettevõtete tehniliste juhtide liidu (ETTJL) ja Tartu Ülikooli (TÜ) teadlaste koostöös oli kalkuleeritud, et ülevaatuspunkte rahuldavaks hinnaks on 300 krooni, mis pidi tänavu aasta algusest saama ka TS poolt kehtestatud piirhinnaks. Eelmise aasta lõpus aga otsustas ministeerium vabastada tehnilise ülevaatuse hinna riikliku kontrolli alt ja ettevõtted said õiguse ise määrata tehnoülevaatuse hinna.
  Konkurentsiamet jõudis järeldusele, et 300kroonine hinna oli ETTJLi ja TÜ kalkuleeritud ülevaatuspunktide tegelikest kuludest lähtuvalt ja oli ka oodatav, et vabaturu hinnaks kujuneb 300 krooni. Konkurentsiameti peadirektori asetäitja Ain Proos tunnistab, et tehnoülevaatuspunktide õigusrikkumist ei tuvastatud.
  Harjumaa, Tallinn
  - Balti Ameerika Auto AS
  - Eesti Energia AS
  - AS Harju AB
  - KeVa AS
  - Pelgulinna AB
  - Revo AS
  - Saue Auto AS
  - Sagro AS
  - AS Samat
  - Tulika Autokeskuse OÜ
  - TÜV Nord Baltik
  - OÜ TRK Värvid
  - Termaki Autopargi AS
  - Tallinna Autobussikoondise AS
  - Targa AS
  - Tektoon-A
  Hiiumaa
  - ARK Kärdla büroo
  Ida-Virumaa
  - Ida-Virumaa Autom
  - Jõhvi Auto AS
  - AS Narva Autobaas
  - Virmeda
  Jõgevamaa
  - Siimusti Autoveod
  - AS ELtas Auto
  Järvamaa
  - Assotrans AS
  - Taure AS
  - Lada Eesti AS
  Läänemaa
  - ARK Haapsalu büroo
  Lääne-Virumaa
  - Rakvere AB
  - Tapa Autobaas AS
  - OÜ I.S.P.K Auto
  Põlvamaa
  - Haugas OÜ
  Pärnumaa
  - Tehnokuller AS
  - Pärnu Autoteenindus
  - Pärnu Autobaas
  - Koonga Tehno
  Raplamaa
  - Tavs Auto OÜ
  - Rapla Veod AS
  Saaremaa
  - Autopark Metra OÜ
  - Neomobile
  Tartumaa
  - Autoveod-Tehnika AS
  - A-Ekspert AS
  - AS Tarbus
  Valgamaa
  - ORT TÜ AS
  - TSC Autoülevaatus OÜ
  Viljandimaa
  - Viljandi AB AS
  - Real AS
  - OÜ Achtman
  - Nuia PMT
  Võru
  - OÜ Kagu-Sell
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peapiiskop emeeritus: peame moraalselt toime tulema
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Tesla aktsia S&P 500 ESG indeksist väjaviskamine ajas Elon Muski raevu
Elektriautode tootja Tesla eemaldati laialdaselt jälgitud S&P 500 ESG indeksist, tegevjuht Elon Musk vastas karmide säutsudega Twitteris.
Elektriautode tootja Tesla eemaldati laialdaselt jälgitud S&P 500 ESG indeksist, tegevjuht Elon Musk vastas karmide säutsudega Twitteris.
Emöke Sogenbits: aga nii pikka jamade rodu pole ma oma elus veel näinud!
"Kriisis on hea näha, et vahet pole, mis tööd teed, juhtidel on sarnased probleemid. Ma ei taha olla ebatsensuurne, aga kõige kõige hullem juhtimise juures on see, et mida kõrgemal kohal sa oled, seda hullem mhh-magnet sa oled," alustas Metallitööstuse Hanza Mechanics Balti klastri juht Emöke Sogenbits.
"Kriisis on hea näha, et vahet pole, mis tööd teed, juhtidel on sarnased probleemid. Ma ei taha olla ebatsensuurne, aga kõige kõige hullem juhtimise juures on see, et mida kõrgemal kohal sa oled, seda hullem mhh-magnet sa oled," alustas Metallitööstuse Hanza Mechanics Balti klastri juht Emöke Sogenbits.
Muljetavaldav debüüt: uus Range Rover Sport näitas närvekõditava etteaste käigus oma tegelikku võimekust
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Majutusidu Bob W ostab Eesti ettevõtte
Täisautomaatsel tehnoloogial põhinev Soome majutusettevõte Bob W omandas Eesti suurima lühiajalisele majutusele keskenduva korterite operaatori Estonishing Stay, kindlustades sellega Eestis valdkonna turuliidri positsiooni, teatasid ettevõtted.
Täisautomaatsel tehnoloogial põhinev Soome majutusettevõte Bob W omandas Eesti suurima lühiajalisele majutusele keskenduva korterite operaatori Estonishing Stay, kindlustades sellega Eestis valdkonna turuliidri positsiooni, teatasid ettevõtted.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.