• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Parem kaitsta kui kahetseda

  Infosüsteemiga ettevõtte kõige tähtsam varandus on andmed. Korraliku riistvaraga infosüsteemis pole andmete kadumine arvuti kõvakettalt küll tavaline, kuid selle juhtudes tuleb halvemal juhul firma tegevus lõpetada, paremal juhul aga kulutada hulk töötunde ja raha endise olukorra taastamiseks.
  Varukoopiaid tehakse andmete hävimise ärahoidmiseks. Hävitajaks võib olla näiteks tuli. Kui varukoopia on arvuti kõrval kapis, on suur tõenäosus, et tuli hävitab lisaks originaalile ka koopia. Seetõttu tuleb varukoopiat hoida kas teises ruumis või veel parem, kontorist väljaspool turvalises kohas.
  Oluline on kontrollida varukoopiate loetavust. Ühel hetkel, kui neid vaja läheb, võib selguda, et koopiate tegemine on pidevalt ebaõnnestunud.
  USAs on kehtestatud arhiividele optimaalsed säilitusajad järgmiselt: ärialased lepingud ja muud äridokumendid 7 aastat, personali andmebaas ja palgalehed 3 aastat. Arhiiv on varukoopiatest pikaajalisem, seega tuleb need andmed salvestada püsivamatele andmekandjatele. Oluline on valida andmekandjaks meedia, mida ka seitsme aasta pärast saab millegagi lugeda. Arhiiv salvestatakse tavaliselt mitmes eksemplaris, kuna aastatepikkust tööd on hiljem reeglina võimatu taastada. Andmekandjaid säilitatakse püsiva temperatuuriga ruumis.
  Praeguste koopialintide eluiga arhiivis seistes on tavaliselt 30 aastat. Kaua seisnud linte soovitatakse erineva temperatuuriga ruumi tuues lasta seista 24 tundi aklimatiseerumiseks. Seistes ohustab linte temperatuuri kõikumine, magnetväli ja ka närilised. Esimene tunnistus lindi kasutuskõlbmatuks muutumisest on aina tihedamini ilmuvad nn «pehmed vead».
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaitsta tuleb Ukraina maad, mitte Putini nägu
Iga hinnaga saavutatud relvarahu Venemaaga teeniks Lääne-Euroopa mugavuse, mitte Ukraina huve. Selle soovitajatel jätkub lihtsalt jultumust väita midagi muud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Iga hinnaga saavutatud relvarahu Venemaaga teeniks Lääne-Euroopa mugavuse, mitte Ukraina huve. Selle soovitajatel jätkub lihtsalt jultumust väita midagi muud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsionärid kinnitasid dividendi
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Väikeste linnade uued arendused langevad surve alla
Arendajad ja kinnisvaraekspert leiavad, et kiire hinnatõus Tallinnas ei anna hoogu korterelamute kerkimisele väikestes linnades – pigem hakkab see peatuma. Samas ei ole kõik seda meelt ja julgevad uusi arendusi püstitada.
Arendajad ja kinnisvaraekspert leiavad, et kiire hinnatõus Tallinnas ei anna hoogu korterelamute kerkimisele väikestes linnades – pigem hakkab see peatuma. Samas ei ole kõik seda meelt ja julgevad uusi arendusi püstitada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.