Kristina Traks • 14. september 1999 kell 22:00

Firmajuhid väevõimul saali

Soome suursaatkonna ja Eesti sotsiaalministeeriumi toel pidulikult avatud terviseedendamise projektis oodatakse osalema üle saja firmajuhi ja keskastme juhi. Esimestena andsid nõusoleku osaleda projektis välisomanikega Veho Eesti ja Ericsson Eesti juhid.

Firmajuhtidelt küsitakse kolmekuulise treeningprogrammi eest 6000 krooni. Samas maksab Status Clubi kõige luksuslikum klubipakett ühes kvartalis 4200 krooni.

«Ma ei arva, et kolmekuulise sporditegemise eest oleks firmajuhil palju 6000 krooni välja käia,» lausub Tolaram Investeeringute kommertsdirektor Hando Sutter.

Küsimuse peale, kas firmajuhtide seas korraldatav tervisekampaania teenib ka reklaamihuvi, leidmaks Status Clubile uusi kliente, naeravad nii kaubandus-tööstuskoja poolt projekti vedav Cardo Remmel kui ka Hando Sutter. «Me lihtsalt oleme projekti initsiaatorid ja meil on vastav koht selle läbiviimiseks,» ütleb Tolarami esindaja.

Projekti «Tervist» tutvustavas pressimaterjalis on kirjas, et Status Club on oma võimaluste poolest praegusel hetkel parim koht terviseprogrammi läbiviimiseks.

«Tolaram Grupp pole mingi väike ettevõte ja tema hea tulevik ei sõltu ühe spordiklubi edust,» väidab Sutter. Samas on 55 miljoni krooni eest ehitatud Al Mare spordikeskus suutnud leida aasta jooksul oma luksuslikku spordiklubisse ainult 400 klienti. Sada kõrgepalgalist uut klienti kuluks klubile hädasti ära.

Eile lõuna ajal oli Status Clubi jõusaalis vaid üks spordihuviline. «Te tulite kõige vaiksemal ajal,» väitis spordiklubi treener Kaisa Teimann. Ta leidis, et 400 püsiklienti on ühele spordiklubile küllalt suur arv. «Terviseprogramm korraldatakse sellepärast siin, et siin on võimalik kliendile kõiki teenuseid koos pakkuda, mitte uute klientide püüdmiseks,» väitis Teimann.

Hando Sutter leiab, et pärast kolmekuulist Status Clubis käimist propageerivad projektis osalevate firmade juhid positiivset suhtumist sporti oma ettevõttes ja nii leiab spordiklubi uusi kliente.

Firmajuhid peavad Status Clubis esmalt läbi tegema testi, mille järel igaühele koostatakse individuaalne treeningprogramm. Treeningprogrammi käigus kontrollitakse regulaarselt tippjuhtide tervislikku seisundit.

Cardo Remmel lööb ise samuti algatatud projektis kaasa. Ta kiidab Status Clubi, mille liige ta juba varasemast ajast on, ning leiab, et klubi põhiline eelis on see, et seal saab oma sporditegemise aega sättida enda, mitte treenerite järgi.

Status Clubi viieaastane liikmemaks on 5000 krooni, kalleim aastapakett maksab 16 800 krooni. Näiteks Flexeri jõusaali külastamine maksab 1200 krooni kvartalis, samas ei saa seal kasutada sauna- ja basseinimõnusid.

Hetkel kuum