Madli Zobel • 19. september 1999 kell 22:00

Merita Pank lasi valuutamakse hinna alla

Merita Panga ja Nordbankeni liitumisel tekkinud grupi siseste maksete liikumine on kiirem ja odavam, ütles Merita Bank Plc Tallinna filiaali klienditeeninduse juhataja Signe Anton reedel.

Pangandustava kohaselt liiguvad välismaksed pankade vahel kolme päevaga, selgitas Anton, kuid MeritaNorbanken Groupi kuuluvate pankade vahel liiguvad maksed nüüd ühe päevaga.

Merita Tallinna filiaalis saab teha kontolt kontole kiirmakse Merita Panka Soomes, Nordbankenisse Rootsis ja MeritaNordbanken Latviasse Lätis, samuti kontoritesse Oslos, Kopenhaagenis, Londonis, Singapuris ja New Yorgis, rääkis Anton.

«Peagi lisandub samasugune võimalus ka maksete saatmisele Poola ja Leetu. Samuti tulevad neist pankadest või kontoritest tehtud välismaksed Eestisse ühe päevaga,» lisas ta.

Hansapank kiirendas välismakse laekumist päeva võrra, sest kaotas varem makse saamisel lisatud väärtuspäeva, ütles Hansapanga arveldusosakonna juhataja Pille-Riin Kaare. «Hoiupangas seda polnud ja me ei leidnud põhjendust, miks meil peaks see olema.»

Kaare selgitas, et tegemist on pankadevahelise usalduse küsimusega. «Tihti saame sõnumi, kuid tegelikku raha korrespondentkontole saabunud pole.»

Anton ütles, et MeritaNorbankeni grupisisesed valuutamaksed on 60 krooni odavamad kui mujale pankadesse saadetavad. «Kasutades elektronpanka maksavad kiirülekanded 70 krooni ja kodumaised maksed varasema 3 krooni asemel 1 kroon,» lisas ta.

Pärnus tegutseva AL Metsamajandi OÜ juhataja Enn Pent ütles, et kuigi nad arveldavad pidevalt Soomega, ei lähe Merita Panga hinnakiri neile korda. «Pärnus neil kontorit ei ole, selle odavuse nimel peaksin siis Tallinnas hakkama käima,» rääkis Pent.

Hetkel kuum