• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA kongress uurib rahapesu

  Nagu ütles USA kongressi panganduskomitee esimees James Leach, on uurimise eesmärk välja selgitada Venemaa korruptsiooni ulatus ja selle igasugune seotus USA ja kogu rahvusvahelise finantssüsteemiga. Tunnistajate seas on USA rahandusminister Lawrence Summers ning Bank on New Yorgi (BNY) juhatuse esimees Thomas Renyi.
  Washingtoni külastanud Venemaa õiguskaitseorganite delegatsioon ja USA justiitsministeerium tegid ühisavalduse, kus rõhutatakse, et pooled on valmis kõigi BNY seotud vihjete kõikehõlmavaks ja ausaks uurimiseks. Eile teatas Venemaa peaminister Vladimir Putin, et Ühendriikide kolleegidega kohtunud Vene julgeolekuametnikud ei leidnud mingeid tõendeid väidetava ulatusliku rahapesu kohta läbi Bank of New Yorgi.
  Ameerika Ühendriikide võimudel pole tõendeid, mis kinnitaksid Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) laenude ja USA rahaabi ebaotstarbekat kasutamist Venemaal, ütles presidendi julgeolekunõunik Samuel Berger. «Loomulikult kavatseme asja edasi uurida ning rahakasutust edaspidi väga rangelt kontrollida,» tsiteeris Bloomberg Bergeri sõnu.
  Üks USA kongressi tunnistajaks kutsutud Venemaa oligarh, Jukose naftafirmat ja Menatepi panka kontrolliva tööstusgrupi Rosprom juht Mihhail Hodorkovski väitis intervjuus Briti ärilehele Financial Times, et tema andmetel on BNYst viimase kolme ja poole aasta jooksul läbi käinud kõige rohkem 6,3 miljardit dollarit ja mitte 10--15 miljardit dollarit, nagu arvab USA ajakirjandus.
  Hodorkovski väitel kuulus BNY kaudu liikunud raha põhiliselt Vene importööridele, kes püüdsid maksudest kõrvale hoida. «Vene importöörid näitasid üldjuhul sissetoodavaid kaupu odavamana, et vältida maksude maksmist, ja tegid järelejäänud maksed rahaülekannetega Benexi kaudu, mis on praeguse rahapesuskandaali keskmes,» selgitas Rospromi juht.
  Benex, Becs, Dimalex ja Torfinex on Peter Berlinile kuuluvad firmad, mis on seotud BNY skandaaliga ja mille kaudu Vene importöörid maksid suurtele lääne firmadele, nagu Sony, Philips, Hewlett-Packard, Volkswagen, Motorola jt.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ajakirjanik: kuidas helistada Härra või Proua Pärnumaale?
Kui maavalitsused on kadunud ja omavalitsuste liit ei toimi, siis kuidas ja kellega peaks võimalik investor, ettevõtja või välispartner suhtlema, kirjutab ajakirjanik Kalev Vilgats Pärnumaa näitel.
Kui maavalitsused on kadunud ja omavalitsuste liit ei toimi, siis kuidas ja kellega peaks võimalik investor, ettevõtja või välispartner suhtlema, kirjutab ajakirjanik Kalev Vilgats Pärnumaa näitel.
Uued MacBookid panid Apple aktsia tõusma
Esmaspäeval esitles Apple kahte uut MacBook Pro sülearvutit, uusi AirPods juhtmevabasid kõrveklappe ning muusika tellimise teenust, vahendab Reuters.
Esmaspäeval esitles Apple kahte uut MacBook Pro sülearvutit, uusi AirPods juhtmevabasid kõrveklappe ning muusika tellimise teenust, vahendab Reuters.
Baltic Agro Machinery saab uue juhi
Alates 11. oktoobrist juhib Baltic Agro Machinery ASi Marek Tamm, kes vastutab müügi-, teenindus- ja varuosade äritegevuse eest ettevõttes.
Alates 11. oktoobrist juhib Baltic Agro Machinery ASi Marek Tamm, kes vastutab müügi-, teenindus- ja varuosade äritegevuse eest ettevõttes.
Reformierakond vandus Keskerakonnale alla
Reformierakond jälgis pühapäeval valimistulemusi Nordic Hotel Forumis. Erakonna linnapeakandidaat Kristen Michal tunnistas veel enne keskööd, et ootab tulemusi ärevusega.
Reformierakond jälgis pühapäeval valimistulemusi Nordic Hotel Forumis. Erakonna linnapeakandidaat Kristen Michal tunnistas veel enne keskööd, et ootab tulemusi ärevusega.