23. september 1999 kell 22:00

Optsiooniturul on ülekaalus negatiivne meeleolu

Optsiooniturul on viimase nädala pisut negatiivses meeleolus langenud aktiivsus ning lühiajaliselt on esile tõusmas müügioptsioonid.

«Kõige rohkem on tehtud Hansapanga aktsia peale pikaajalisi ostuoptsioone,» sõnas Hansapanga tuletisinstrumentide osakonna juhtaja Tõnno Vähk. Norma aktsiale tehakse tema sõnul lühiajaliselt nii müügi- kui ostuoptsioone. «Nähakse suuri liikumisi ja spekuleeritakse ka languse peale,» sõnas Vähk. «Lühiajalises perspektiivis usutakse aktsia kõikumist viie krooni piires.» Keskmisi ja pikaajalisi ostuoptsioone tehti Vähi sõnul madalamal 81 ja 82 krooni tasemel Telekomi aktsiale.

Turu üldine nägemus on Vähi sõnul pisut negatiivne. Tema sõnul jääb optsiooniturg lähiajal ettevaatlikuks ning kasvada võib ka müügioptsioonide osa. «Kui turg on negatiivselt meelestatud, siis tõusevad esile müügioptsioonid,» lausus Vähk. «Rohkem on neid, kes arvavad, et lühiajaliselt tuleb turg veel alla.»

Optsioonide kõrval tehakse Vähi sõnul ka forvarde. «Müüakse end lühikeseks, näiteks Normas ja Telekomis, lootuses lähiajal madalamalt tagasi osta,» rääkis ta.

Autor: BNS

Hetkel kuum