ÄP fototoimetus • 23. september 1999 kell 22:00

Tele Danmark kindlustab end Baltimaade mobiilsideturul

Paralleelselt ostab LT, millest 60 protsenti kuulub Soome Sonerale ja Rootsi Teliale, Tele Danmarkilt selle 49protsendilise osaluse NMT-firmas Comilet, et parandada telefonside kättesaadavust maapiirkondades. Tehingu maksumus on 3,35 miljonit dollarit.

Need kaks tehingut, mis nõuavad veel konkurentsiameti heakskiitu, viivad lõpule 1998. aastal LT erastamisega alanud mobiilsideturu restruktureerimise. Samuti aitavad tehingud kindlustada Tele Danmarki positsiooni Leedu turul enne kui LT fikseeritud võrgu monopol 2003. aastal lõpeb.

«Praegu on küll pisut vara ... kuid me kaalume kõiki avanevaid võimalusi. Nüüd on meie firma turul üks olulisemaid tegijaid ning me soovime, et see nii ka jääks,» ütles Tele Danmarki Leedu haru direktor Ole Jacob Thorsen.

Leedu telekom sai korralduse osalus Bite'is ära müüa, kui selle enamusaktsionärid Sonera ja Telia ostsid 55 protsenti riigi suurimast GSM-mobiilside operaatorfirmast Omnitel.

Eesti firmal Levi & Kuto on olemas litsents DCS 1800 teenuste pakkumiseks, kuid firma ei ole veel tegevust alustanud.

Autor: ÄP

Hetkel kuum