• Jaga lugu:

  Langus Wall Streetil vedas dollari alla

  Seitsme juhtiva tööstusriigi (G7) rahandusministrid ja keskpankade juhid kohtusid nädalavahetusel. Jaapan lootis seal saavutada kokkulepet riikide ühisaktsioonideks jeeni liigse tugevuse peatamiseks. Taolist aktsiooni kasutasid G7 liikmesriigid 1995. aastal, kui Jeeni kurss oli tugevnenud kõigi aegade kõrgeima kursini 79 USD/JPY-ni.
  Saareriigi valuuta on paari kuuga tugevnenud umbes 10 protsenti, mistõttu suure ekspordipotentsiaaliga ettevõtete valuutas teenitud tulud vähenevad. Jaapanis on väliskaubanduse bilanss positiivne ning eelkõige Ameerika Ühendriikide poolt vaadatuna on saareriigi suurim probleem väike sisetarbimine.
  USA rahandusminister Lawrence Summers toonitaski neljapäeval antud pressikonverentsil, et majandusliku languse oht Jaapanis on endiselt suur ning enne välissekkumist peab saareriik suurendama sisetarbimist.
  Euro kerkis reedel 1,0541 dollarini (neljapäevaõhtuselt 1,0400-lt), mis on ühisraha suurim päevane kursitõus alates 26. juulist. Kursitõusu peamine põhjus oli aktsiahindade tugev kukkumine Wall Streetil. Dow Jonesi tööstuskeskmine langes 1,95, Nasdaq koguni 2,62 protsenti.
  Reede õhtul oli dollari kurss 14,9542 kr.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.