• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pastelne büroo mõjub leebelt

  Juhi kabineti tagasihoidlik, lihtne ja asjalik kujundus jätab firmast turvalise ja usaldusliku mulje.
  Kabinetis on hele kasespoon ja pastelne seinavärv kombineeritud meresinise põrandaga. Heledad, mahedad toonid mõjuvad põhjamaiselt puhtalt, selgelt ja usaldusväärselt.
  «Valik langes Martela mööblile, sest suures koguses pole hinnavahet, kas osta kodumaist või muidu kallimat Martela mööblit. Välismaine tootja teeb koguse pealt rohkem hinnaalandust, samuti pakub enam garantiid,» põhjendab sisekujundaja Kristiina Voolaid mööblivalikut. Juhi kabineti mööbel oleks võinud peenem olla, kuid ka see tulemus on igati sobiv, arvab sisekujundaja. Kunsti valikut seinal ei pea ta eriti õnnestunuks.
  Kaudne valgustus mõjub toas hästi, mis on kombineeritud kohtvalgustusega. Kaudse valgustuse puhul on valgus suunatud lakke, mis sealt alla peegeldades ei jäta varje. Arvuti kasutamisel sobib selline valgus hästi, sest ei teki peegeldust ekraanil. Ainult kaudset valgustust Kristina Voolaid siiski ei soovita, sest ruum mõjub loomulikumalt, kui on ka kohtvalgustus.
  Kabineti koridoriseinas on kitsas ribaaken, mis võimaldab ruumi pilku heita, kuid asudes silmakõrguselt veidi madalamal ei ole sealt mugav sisse kiigata lihtsalt koridoripidi liikudes.
  «Meie soov oli, et saaks kabinettidesse sisse vaadata. Põhjusi on mitmeid: esiteks saab näha, kas inimene on kohal ja kas tal on külalisi, samuti on vajalik enne signalisatsiooni alla panekut teada, et ruumid on tühjad,» selgitab Hüvitusfondi haldusjuht Tiit Tuisk akende tekkelugu. Lisaks on akendel koridori valgustav funktsioon.
  Harjumatult mõjub laual helekollaste kõlaritega Sony raadio kitsal jalal. Halli ja kollase kombinatsioon sobib hästi ruumi värvidega, kuid kõlarid toovad silme ette t?ebura?ka kõrvad.
  Andres Rohtla on kujundanud uksesildid, viidad ja logo, mis sisekujundusega kenasti haakuvad ja ühte sulavad, olles samas vaatamisväärsused omaette, soovib Kristiina Voolaid lisada.
  Saan keskenduda töötegemisele, seega olen kabineti kujundusega rahul. Sisekujundus on lahendatud ökonoomselt, ei ole liigset luksust. Tänu pastelsetele seinavärvidele on kerge keskenduda ja pikad tööpäevad ei väsita.
  Jüri Mildebergi kunstiteosed valisin seinale ise. Nendega olen väga rahul. Samuti meeldib hea vaade Vabaduse platsile ning Toompeale, mis on eriti ilus sügisel.
  Esiletõstmist väärib nõupidamistelaud, mis on hea paik kolleegidega vestluseks.
  Maja insenerlahenduse tõttu on keset tuba tugipost. Mõnel hetkel on see post häiriv, lahutades ruumi kaheks. Teiselt poolt on just mööbli paigutus lahendanud kasulikult selle olukorra.
  Hüvitusfond on ikkagi riigiettevõte ja pensinäride raha eest moeröögatust kujundada oleks imelik.
  Ülesannet raskendas hoone ebaharilik plaanilahendus, kuhu oli suhteliselt keeruline paigutada loogilise süsteemi järgi vajalikke tööruume. Lühike projekteerimise tähtaeg eeldas konstruktiivset koostööd mõlemalt poolelt.
  Eesmärk oli saavutada lihtne ja soe töömiljöö. Vaipkatet sai kasutatud kogu kontori ulatuses nii kujunduslikke kui ka akustilisi parameetreid silmas pidades.
  Materjalide valiku kriteerium oli naturaalsus ja ökoloogilisus.
  Kabineti kunstivalik ei ole eriti õnnestunud. Soovitatud sai Valeri Vinogradovit.
  Autor: Anu Tarvis
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Jah, nüüd tuleb seljad kokku panna!
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Tallinna börs alustas uut nädalat kukkumisega
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus: Eesti suurim pank ja tööstuste kriisiplaanid
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Viimse hetkeni ellujäämist lootnud ettevõte heitis hinge
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.