• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Optsiooniturul võimutseb Norma

  Norma aktsiale on viimasel ajal tehtud kõige rohkem optsioone, tõdes Hansapanga tuletisinstrumentide osakonna juhataja Tõnno Vähk.
  «Normas on palju spekulatiivset raha ning madalametel tasemetel kasutati juhust ja tehti lühiajalisi ostuoptsioone,» lisas Vähk.
  Vähk märkis, et Norma oli optsioonituru huviorbiidis ka reedel, mil aktsia hind tõusis börsil ligi 8 protsenti.
  Norma aktsiale tehtud suuremahulised optsioonid võivad oluliselt mõjutada turu liikumist, sest positiivsete uudiste mõjul kerkiv aktsia hind toob turule kasumivõtjad, kelle tegutsemine viib aktsia hinna alla, selgitas Vähk.
  Hansapanga aktsiatele sõlmitud optsioonide maht vähenes kuuga 31,06 protsendilt 26,68 protsendile. Kui Norma aktsia on spekulatiivne ning lühiajaliste optsioonidega on võimalus palju võita, siis Hansapanga aktsia on ka välisinvestorite huviorbiidis ning sellele sõlmitakse rohkem pikaajalisi optsioone, rääkis Vähk.
  Ostuoptsioonid moodustasid septembri lõpu seisuga optsiooniturust 97 protsenti. Optsiooniturg kasvas kuuga ligi 34,8 miljoni krooni võrra. Samas langes ostuoptsioonide osa augustiga võrreldes 1,57 protsendipunkti.
  Merko aktsiale tehtud optsioonide osakaal tõusid septembris 1,2 protsendilt 3,9 protsendile ning Ühispanga optsioonide osakaal 0,7 protsendilt 2,4 protsendile.
  Optiva Panga aktsiatele tehtud optsioonide osakaal vähenes, need moodustasid kuu lõpus 6,31% võrreldes kuutaguse 14,30 protsendiga sõlmitud optsioonide mahust.
  Ligi pool sõlmitud optsioonidest lõpeb oktoobris. Novembris on tähtaeg 23,4 protsendil sõlmitud optsioonidest, 4,27 protsenti on sõlmitud tähtajaga detsembris.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Coca Colal oli edukas kolmas kvartal
Warren Buffeti üks lemmikaktsia Coca Cola avalikustas kolmapäeval oodatus paremad kvartalitulemused, mis viisid ka aktsia tõusuteele, vahendab Yahoo Finance.
Warren Buffeti üks lemmikaktsia Coca Cola avalikustas kolmapäeval oodatus paremad kvartalitulemused, mis viisid ka aktsia tõusuteele, vahendab Yahoo Finance.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.