Toomas Truuverk • 7. oktoober 1999 kell 22:00

Autoliv on suur, tugev ja võimas ettevõte

Viimasel paaril kuul on Tallinna börsi hullutanud Norma Grupi ja Autolivi vahelised läbirääkimised 50% Norma aktsiate müügi asjus. Kindlasti huvitab paljusid, mida endast kujutab Norma potentsiaalne uus omanik, USA--Rootsi ühisfirma Autoliv.

Mahtudelt ja tegevusmastaapidelt on tegemist väga võimsa ettevõttega, kes on oma alal (ohutustarvikud) üks maailma juhtivaid tegijaid. Autolivi käive oli käesoleva aasta esimesel poolel ca 28 mld Eesti krooni ehk umbes sada korda suurem kui oli meie Norma käive. Autolivi käive on sel aastal eelmise aasta sama perioodiga võrreldes kasvanud 11,5%.

Autolivil on juba praegu tehaseid Venemaal, Poolas, Ungaris, Tuneesias, Mehhikos, Türgis ja Rumeenias. Plaanis on siis osta veel Norma ja just paar päeva tagasi teatati soovist osta tehas Jaapanis. Oma toodangust müüb Autoliv praegu 57% Euroopas, 30% Põhja-Ameerikas ja 12% mujal maailmas.

Autolivi aktsia on kaubeldav Stockholmi börsil, mitmel Ühendriikide aktsia- ja optsioonibörsil, muu hulgas New Yorgis ja Chicagos.

Hetkel kuum