• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroopa keskpank võib tõsta intresse

  Pärast seda, kui maailma kolm mõjukaimat keskpanka (USA Föderaalreserv, Euroopa keskpank ja Inglise Pank) jätsid kõik peamised intressimäärad muutmata, algab uus spekulatsioonide seeria tulevikustsenaariumide üle. Eelkõige jälgitakse Ühendriikide ja Euroopa rahaliidu liikmesriikide makromajanduslikke näitajaid, sest sealt tulid kõige agressiivsemad kommentaarid, mis tähendab, et intresside tõstmine tulevikus on vaid ajaküsimus.
  Eile olid valuutaturud tavalisemast vaiksemad. USA finantsturud olid pühade tõttu osaliselt suletud (suletud olid võlakirjaturud, aktsiaturud töötasid nagu tavaliselt). Eurostat avaldas Euroopa rahaliitu kuuluvate liikmesriikide sisemajanduse kogutoodangu (SKT) näitajad. Kokku kasvas rahaliidus SKT teises kvartalis 0,5%. Suurim oli majanduskasv Hispaanias (1,1%), madalaim aga suurima majandusega liikmesriigis -- Saksamaal, kus SKT jäi võrreldes esimese kvartaliga muutmatuks. Valuutakurssidele SKT avaldamine olulist mõju ei avaldanud. Turgude tähelepanu oli pööratud rohkem Euroopa keskpanga presidendi Wim Duisenbergi kõnele, kes väitis, et keskpank reageerib kohe, kui on vaja kindlustada hindade stabiilsust. Euro kurss reageeris sellele tõusuga 1,065 dollarini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hästi sihitud piirangud, aga viirus lendas juba radarist välja
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: tugevad tulemused aitasid Dow päevasisese rekordini
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kuidas täpselt Enefit Greeni aktsiaga rikastuda?
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Iirimaale pagemine Oliver Kruudat Eestis pankrotist ei päästnud
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.