• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Valuutad aktsiate tõttu närvilised

  Uus nädal algas valuutaturgudel dollari kursi langemisega jeeni suhtes viimase kahe nädala madalaimale kursile. Vahetult pärast kauplemise algust Euroopas nõrgenes USA valuuta 104,99 jeenini. Dollarit müüdi hirmus, et Ühendriikide aktsiate hinnad võivad edasi kukkuda.
  Oodatust suurem aktsiate langus Wall Streetil reedel tegi valuutaturud väga närviliseks, sest kardeti, et Ühendriikide turu langus võib kesta. Möödunud nädala jooksul kukkus Dow Jonesi tööstuskeskmine 5,92 protsenti, mis on Dow suurim nädalane langus alates 1989. aasta oktoobrist.
  Samas ei saanud jeengi eriti palju tugevneda, sest aktsiad odavnesid ka Tokio börsil. Nii ei jäänud investoritel üle muud, kui istuda ja oodata, kuidas alustab uut nädalat Wall Street. Leidus pessimiste, kes kartsid, et tulemas on uus Must Esmaspäev. Täna möödub täpselt aasta 1987. aasta börsikrahhist, kui Dow kukkus päevaga 22,6 protsenti. Esimese poole tunni jooksul jätkus Wall Streetil närviline kauplemine.
  Ebakindel õhkkond peletas investoreid veel enam vähemlikviidsetest valuutadest (Austraalia ja Uus-Meremaa dollar, Rootsi ja Norra kroon). Eilne Eesti Panga ametlik Rootsi krooni kurss oli reedesest 1,13% madalam -- 1,76 krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: börsi uustulnuk, Elisa uus juht ja abilinnapea
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.