• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sampo grupp loob kindlustusliidri

  Sampo Kindlustuse juhatuse esimees Olavi Laido ütles, et ühise Sampo Eesti Kindlustuse kaubamärgi all hakkavad tegutsema kaks seltsi -- elu- ja varakindlustusselts.
  Sampo Eesti Kindlustusest saab ligi 40% turuosaga Eesti suurim kindlustuskontsern, millel on praeguse seisuga ligi 100 000 klienti ning 700 000 lepingut.
  Varakindlustusseltsi alla koondatakse Laido sõnul kõik praegused Eesti Varakindlustuse, valdavalt suurettevõtete kindlustamisega tegelenud Sampo Kindlustuse ja tema poolt kevadel üle võetud Polaris Vara kindlustustooted.
  Laido sõnul on eri kindlustusportfellide tooted suhteliselt sarnased ning kliendile ühtegi nendest ära ei kaotata ega muudeta. «Kõige rohkem pinget tekitab toodete ühtlustamine agentidele, kes peavad hakkama poliise teistmoodi täitma,» rääkis ta. «Klientide koha pealt võib öelda, et nendele antav kate ei tohiks küll halveneda.»
  Elukindlustusselts jätkab tegevust äsja tegelikku müügitegevust alustanud Sampo Elukindlustuse portfelli baasil. Viimane vormistas üleeile esimese kapitalikogumiskindlustuse lepingu, seltsil on plaanis saada ka tulumaksusoodustusega pensionikindlustuse litsents ning hakata müüma lastekindlustust. Novembris ühendatakse kokku umbes 700 agendiga seltside müügivõrgud.
  Laido sõnul võib agentide arv atesteerimiste käigus mõne aja jooksul väheneda. Elukindlustusseltsil on sel aastal plaanis alustada lepingute müüki ka kindlustusmaaklerite vahendusel.
  Eesti suurima kindlustuskontserni peakontoriks saab tõenäoliselt möödunud aastal valminud endine EVEA Panga maja Stockmanni vastas, mida haldava firma ostuks tegi Sampo parima pakkumise.
  Laido sõnul tuleb enne lõplikku tehingut ja kolimist teha EVEA Panga Kinnisvara ASis põhjalik finantskontroll. «Samas loodame juba järgmist aastat alustada ühtse perena, ühes kohas ja ühtsete märkide all,» lausus ta.
  Eesti suurima kindlustuskontserni omanik on Soome Sampo Gruppi kuuluv Yritys-Sampo.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Jah, nüüd tuleb seljad kokku panna!
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Tallinna börs alustas uut nädalat kukkumisega
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus: Eesti suurim pank ja tööstuste kriisiplaanid
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Viimse hetkeni ellujäämist lootnud ettevõte heitis hinge
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.