Viktoria Korpan • 20. oktoober 1999 kell 22:00

Sampo grupp loob kindlustusliidri

Sampo Kindlustuse juhatuse esimees Olavi Laido ütles, et ühise Sampo Eesti Kindlustuse kaubamärgi all hakkavad tegutsema kaks seltsi -- elu- ja varakindlustusselts.

Sampo Eesti Kindlustusest saab ligi 40% turuosaga Eesti suurim kindlustuskontsern, millel on praeguse seisuga ligi 100 000 klienti ning 700 000 lepingut.

Varakindlustusseltsi alla koondatakse Laido sõnul kõik praegused Eesti Varakindlustuse, valdavalt suurettevõtete kindlustamisega tegelenud Sampo Kindlustuse ja tema poolt kevadel üle võetud Polaris Vara kindlustustooted.

Laido sõnul on eri kindlustusportfellide tooted suhteliselt sarnased ning kliendile ühtegi nendest ära ei kaotata ega muudeta. «Kõige rohkem pinget tekitab toodete ühtlustamine agentidele, kes peavad hakkama poliise teistmoodi täitma,» rääkis ta. «Klientide koha pealt võib öelda, et nendele antav kate ei tohiks küll halveneda.»

Elukindlustusselts jätkab tegevust äsja tegelikku müügitegevust alustanud Sampo Elukindlustuse portfelli baasil. Viimane vormistas üleeile esimese kapitalikogumiskindlustuse lepingu, seltsil on plaanis saada ka tulumaksusoodustusega pensionikindlustuse litsents ning hakata müüma lastekindlustust. Novembris ühendatakse kokku umbes 700 agendiga seltside müügivõrgud.

Laido sõnul võib agentide arv atesteerimiste käigus mõne aja jooksul väheneda. Elukindlustusseltsil on sel aastal plaanis alustada lepingute müüki ka kindlustusmaaklerite vahendusel.

Eesti suurima kindlustuskontserni peakontoriks saab tõenäoliselt möödunud aastal valminud endine EVEA Panga maja Stockmanni vastas, mida haldava firma ostuks tegi Sampo parima pakkumise.

Laido sõnul tuleb enne lõplikku tehingut ja kolimist teha EVEA Panga Kinnisvara ASis põhjalik finantskontroll. «Samas loodame juba järgmist aastat alustada ühtse perena, ühes kohas ja ühtsete märkide all,» lausus ta.

Eesti suurima kindlustuskontserni omanik on Soome Sampo Gruppi kuuluv Yritys-Sampo.

Hetkel kuum