• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroopa keskpank intresse ei muutnud

  Euroopa keskpank lõpetas eile ajutiselt spekulatsioonid Vana Maailma rahapoliitika karmistamise teemal ja jättis kõik kesksed intressimäärad muutmata. Ajutiselt seetõttu, et järgmine monetaarpoliitikat kujundava nõukogu koosolek toimub juba 4. novembril ning selleks prognoositakse taas intressitõusu.
  Kahe suurema keskpanga monetaarpoliitikat kujundavate koosolekute toimumissagedus on erinev. USA Föderaalreservi vabaturukomitee käib koos kord kahe kuu tagant, Euroopa keskpank vaatab intressid üle iga kahe nädala tagant. Fed võib aeg-ajalt teha intresside üllatusmuutusi ka kahe istungi vahele jääva perioodi jooksul, kuigi väga harva. Viimati toimus see 15. oktoobril, kui Fed alandas lühiajaliste laenude intressi 0,25 protsendipunkti võrra vaid kaks nädalat pärast korralist koosolekut. Eelmine istungitevaheline intressimuudatus leidis aset 1994. aastal.
  Esmakordselt pärast kahenädalast stabiilsusperioodi muutusid Eesti pankadevahelisel rahaturul intressimäärad. Laenuintressid langesid 1 kuu (0,25%) ja 2 kuu (0,08%) tähtaegade lõikes. Ühe kuu hoiuseintress langes 0,25 protsendipunkti. Ülejäänud tähtaegade lõikes jäid laenu- ja hoiuseintressid endiselt muutumatuks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neli põhjust, miks poliitikas läheb nüüd põnevaks
Keskerakonna esimees võib vahetuda, samal ajal kui EKRE pääseb paljudes omavalitsustes pumba juurde. Ning need pole ainsad põhjused, miks poliitikas tõotab väga huvitavaks minna, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Keskerakonna esimees võib vahetuda, samal ajal kui EKRE pääseb paljudes omavalitsustes pumba juurde. Ning need pole ainsad põhjused, miks poliitikas tõotab väga huvitavaks minna, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Suur rahahai: sõidame seina suunas
Legendaarne investor ja miljardär Carl Icahn ütles, et USA aktsiaturge ootavad pikaajaliselt suured raskused.
Legendaarne investor ja miljardär Carl Icahn ütles, et USA aktsiaturge ootavad pikaajaliselt suured raskused.
Tallinnas vaeb Kõlvart tulevast koalitsioonipartnerit
Suurematest linnadest ei ole võimalikke koalitsioonikõnelusi alustatud veel kõige suuremas – Tallinnas –, kus ainuvõimu kaotanud Keskerakonnal on valida isegi kolme partneri vahel.
Suurematest linnadest ei ole võimalikke koalitsioonikõnelusi alustatud veel kõige suuremas – Tallinnas –, kus ainuvõimu kaotanud Keskerakonnal on valida isegi kolme partneri vahel.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.