• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroopa Liit ründab tubakafirmasid

  EK tervishoiuvoliniku David Byrne'i tutvustatavas seaduseelnõus kehtestatakse Euroopa Liidus uued nõuded sigarettide koostisele, märgistusele ja müügile. Sigarettide ostmise vanusepiiriks nähakse ette 16 aastat, sigarettides sisalduva tõrva ja nikotiini sisalduse norme kärbitakse ning sigaretiautomaatide paigaldamise eeskirju karmistatakse. Samuti tuleb tootjatel sigaretipakil märgatavamalt tähistada nende terviseohtlikkust ning riigi tervishoiuametit täpselt informeerida kõigist sigaretikomponentidest.
  ELis jõustub tubakareklaami keelamise seadus 2001. a.
  ELi tubakatööstus püüab massiivse rünnaku vastu oma ridu koondada ja lõi asja Brüsselis ühise lobiorganisatsiooni Tobacco House. Euroopas on 130 000 tubakakasvatajat, kes annavad tööd 450 000 inimesele. Tubakatööstuses on ametis 820 000 inimest.
  Euroopas toodetakse aasta 350 mln kg tubakat, millest 130 mln toodab Itaalia ja 120 mln Kreeka, kusjuures Kreekas on see tähtsaim majandusharu. Praegu saavad tubakatootjad ELilt suurt toetust, kuid alates 2002.a algab toetuste vähendamine.
  Euroopa Tubaka Jaemüüjate liidu esimehe Remi Tritschleri andmetel müüdi 1997. a Euroopas tubakatooteid 1267,6 mld Eesti krooni eest, millest riigid said maksudena tagasi 939 miljardit krooni. Selline majandusargument poliitikutele aga ei mõju, kes panevad rõhu tervishoiule ja peavad lubamatuks, et Euroopas sureb suitsetamise tagajärjel aastas vähki 180 000 inimest.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.