• Jaga lugu:

  Läbirääkimised kohustusliku kogumispensioni üle edenevad

  Ametiühingute, tööandjate ja valitsuse esindajad eeldavad, et teise pensionisamba käivitamisel jaguneb maksekoormus töötaja ja tööandja vahel, ütles sotsiaalministeeriumi pressiesindaja.
  Ametiühingud tegid läbirääkimistel ettepaneku kohustuslikus kogumiskindlustuses osalemisel võimaldada suuremat valikuvabadust, see tähendab, et üle 45aastased inimesed võivad valida, kas ühineda sellega või teha oma sissemaksed riiklikku pensionikindlustusfondi.
  Läbirääkimistel arutasid pooled ka töötajate palgatõusu võimalust pensionireformiga seoses. Tööandjad olid seisukohal, et töötajate palgatõus on võimalik kollektiivlepingu kaudu.
  Sotsiaalminister Eiki Nestor märkis, et läbirääkimiste tulemusena on osapoolte seisukohad muutunud paremini põhjendatuks ning see annab võimaluse kompromissi saavutada. Nestor avaldas lootust, et kolmepoolne kokkulepe sõlmitakse veel sel aastal.
  Kolmepoolsete läbirääkimiste järgmine voor on 2. detsembril ja valitsus koostab selleks ajaks kokkuleppe teksti.
  Valitsus tahab kohustusliku kogumiskindlustuse käivitada 2001. aastal. Kogumispensioniga on kavas hõlmata käivitamishetkest kõik töötavad elanikud sõltumata vanusest või sellest, millal inimene kavatseb pensionile jääda. Pension hakkab sõltuma inimese sissemakse suurusest.
  Autor: BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Tallinna börsil ei langenud täna ükski aktsia
Tallinna börsil olid pankade aktsiad täna pärast eile toimunud järsku langust taastumas ning ühtegi kukkujat kohalikul börsil ei olnud.
Tallinna börsil olid pankade aktsiad täna pärast eile toimunud järsku langust taastumas ning ühtegi kukkujat kohalikul börsil ei olnud.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.