• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Bensiini hind tõuseb uuesti

  Eesti Statoili peadirektor Epp Kiviaed ütles eile, et maailmaturul toimub praegu pidev hinnatõus ning see jõuab paratamatult ka jaemüüjateni. Tema sõnul võib Statoil lähipäevadel bensiini hinda jälle tõsta.
  «Täna tõusid taas bensiini sisseostuhinnad,» lausus Kiviaed eile. «Täna tõstsime ainult diisli hinda 20 senti, see on aga iga-aastane protseduur, mis on tingitud talvediislile üleminekust,» sõnas Statoili peadirektor.
  Neste Eesti jaemüügijuht Artur Praun ütles samuti, et bensiini kallinemine lähipäevil pole välistatud. «Hinnamuutus pole kunagi välistatud, aga praegu on vajadus selle järele olemas, hinnad maailmaturul on üles läinud. Kas hind muutub homme, ülehomme või ei muutu üldse, sõltub sellest, mis Eesti jaemüügiturul toimub,» ütles ta.
  Neste Eesti ja Shell Eesti jaemüügihinnad tõusevad ja langevad reeglina pärast turuliidri Eesti Statoili teadet jaehindade muutmise kohta.
  Äripäeva analüütiku Tõnis Oja sõnul võib seekordne bensiini hinna tõus olla suurusjärgus 15--20 senti liitrilt. «Maailmaturul on hinnad üles läinud ja ka dollar on kallinenud. Selleks et ettevõtted jõuaks tagasi oma keskmise kasumimarginaali lähedale, peavad nad hinda tõstma vähemalt 15 senti. Kui detsembris mootorisõidukiaktsiis ei tõuseks, võiks hinnatõus olla suuremgi, aga kui bensiini hind hakkab jõudma 9 kroonini, oleks see juba liiga ränk.» Oja hinnangul pole maailmaturul lähiajal bensiini hinna langust ette näha.
  Epp Kiviaia kinnitusel pole Statoilil 1. detsembril muud võimalust, kui hindu jällegi tõsta, sest valitsus tõstab mootorikütuse aktsiisi 50 senti liitrilt. «Kindlasti tuleb aktsiisitõus hinnale otsa,» lisas ta.
  Kiviaed lisas, et aktsiisitõus võib suurendada salakütuse osakaalu turul.
  Enimmüüdud bensiin 95E maksis eile suuremate jaemüüjate teenindusjaamades 7,95 krooni. Võimaliku lähipäevade hinnatõusu ning kõrgema aktsiisimäära tulemusel võib bensiiniliiter detsembri alguses maksta 8,70 krooni.
  Autor: Henrik Ilves
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Tallinna börs langes USA ja Euroopa tõusule vaatamata
Tallinna börs oli täna langemas, vaatamata sellele, et globaalsetel turgudel on investorite riskijanu täna taastunud.
Tallinna börs oli täna langemas, vaatamata sellele, et globaalsetel turgudel on investorite riskijanu täna taastunud.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Eesti saab leevendada inflatsiooni mõju, hinnatõusu ennast pidurdada on raske
Kuivõrd inimeste ostujõust viiendiku, vaesematel isegi kolmandiku viinud hinnatõus on põhjustatud peamiselt Eestist väljaspool tekkinud põhjustest, napib ka võimalusi, kuidas seda siin kohapeal pidurdada.
Kuivõrd inimeste ostujõust viiendiku, vaesematel isegi kolmandiku viinud hinnatõus on põhjustatud peamiselt Eestist väljaspool tekkinud põhjustest, napib ka võimalusi, kuidas seda siin kohapeal pidurdada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.