• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs kerkis positiivsele pinnale

  Kuigi aktsiate hinnad Tallinna börsil liikusid eile valdavalt tõususuunas, on turuosaliste tunded segased. Ühest küljest loodetakse eile nähtud kauplemisaktiivsuse püsimist ja aktsiahindade tõusu, teisalt on saavutatud toetuspind alles õhkõrn ja kardetakse järgmist kukkumist.
  ÄP indeks tegi eile korraliku 21,5 miljoni kroonise päevakäibe juures 1,31protsendilise tõusu ja sulgus 275,06 punktil. Enim kauplemishuvi leidsid turu kolm juhtaktsiat Telekom, Hansapank ja Norma.
  Analüütikud nägid eilse positiivse liikumise taga mitme asja kokkulangemist. Ühest küljest paranes turu olukord juba eelmisel nädalal ja eile tõstis investorite huvi pankade majandustulemuste avaldamine. Majandustulemuste ootus toetab turgu ka veel paaril järgneval päeval, sest neljapäeval avaldab oma 9 kuu tulemused Telekom.
  Eilse börsipäeva põhisündmus, pankade oktoobrikuu majandustulemuste avaldamine, midagi väga üllatavat ei pakkunud. Positiivsele poolele saab kindlasti kanda Hansapanga kuutulemuse, samas kui Optiva Panga ja Ühispanga avaldatu jäi ootustele veidi alla.
  Kuigi Hansapanga kasum jäi juba tuttavale tasemele ca 45 mln krooni ümber, tõstab enam kui miljardi kroonine bilansimahu kasv lootusi järgmiste perioodide suhtes. Bilansimahu 4,6protsendilise kasvu kindlustas Hansapangale suures osas just ettevõtete ja eraisikute hoiuste kasv. Ka valitsuse vahendid Hansapangas kasvasid 183 mln krooni võrra.
  Hoiuste kasv pankades lubab loota, et varsti ärkavad Eestis taas ellu ka finantsturud, sest ühest küljest on ju selle eeldus, et ettevõtetel ja inimestel oleks raha ja teisalt tekitab hoiuste kasv pangale vajaduse kaasatud kapitali kuhugi paigutada ehk suurenevad laenuportfellid ja väärtpaberiportfellid.
  Oktoobrikuuga suurenes pankade koondlaenuportfell 534 mln krooni võrra ja väärtpaberiportfell 221,6 mln krooni võrra.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Enefit Greeni aktsionärid kinnitasid dividendi
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Eesti saab leevendada inflatsiooni mõju, hinnatõusu ennast pidurdada on raske
Kuivõrd inimeste ostujõust viiendiku, vaesematel isegi kolmandiku viinud hinnatõus on põhjustatud peamiselt Eestist väljaspool tekkinud põhjustest, napib ka võimalusi, kuidas seda siin kohapeal pidurdada.
Kuivõrd inimeste ostujõust viiendiku, vaesematel isegi kolmandiku viinud hinnatõus on põhjustatud peamiselt Eestist väljaspool tekkinud põhjustest, napib ka võimalusi, kuidas seda siin kohapeal pidurdada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.