ÄP fototoimetus • 15. november 1999 kell 22:00

Ettevõtjad on Talviku tagandamises ühel meelel

Ettevõtjate vaevad tollivormistussüsteemi uuendustega seoses on olnud nii suured, et kellelgi ei tekkinud soovi astuda välja tolliameti peadirektori Rein Talviku kaitseks.

Möödunud nädala transpordirubriigis esitatud küsimus, kas Rein Talvik peaks oma ametikohalt tagasi astuma, tõi ainult jaatavaid vastuseid. Kokku tuli 13 Rein Talviku tagasiastumist pooldavat seisukohta, kuid mitte ühtegi vastust, mis toetaks tema jätkamist tolliameti peadirektori kohal.

Äripäeva seisukoht on, et kui jaanuariks pole tollivormistusprobleemid lahenenud, siis peaksid tagasi astuma nii Rein Talvik kui ka Siim Kallas.

Tolliameti peadirektori ametialase kompetentsuse ja kogu tolliorganisatsiooni töö kohta annab hinnangu rahandusminister Siim Kallas.

See ei ole mingi tsaaririik, et ühes kohas on mingi probleem ja siis kohe vallandame inimese. See oleks muidugi väga lihtne lahendus, mida oleks hästi kerge teha -- et hea küll, Rein Talvik oligi süüdi ja mingu nüüd minema.

Enne kontrollimist ei võta rahandusministeerium siin mingeid seisukohti. Kontrollimine algab sellega, et ettevõtjad tulevad ise ja ütlevad, mis nad asjast arvavad. (Esimene kohtumine ettevõtjate esindajatega toimus rahandusministeeriumis eile -- toimetaja märkus).

Autor: ÄP

Hetkel kuum