• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sõda teravdab suhteid

  Euroopa Liidu (EL) välisministrid avaldasid esmaspäeval T?et?eenia sündmuste puhul «sügavat muret» ja mõistsid hukka «ülepaisutatud ja valimatu jõu kasutamise». Samal ELi välis- ja kaitseministrite kohtumisel tegid Prantsusmaa ja Suurbritannia ühisalgatuse luua Euroopa 40 000meheline rahvusvaheline kiirreageerimisjõud.
  OSCE kohtumisele Venemaa seisukohta kaitsma tõttav Venemaa president Boriss Jeltsin kuulutas Kremlis teravas toonis, et lääne liidritel «pole mingit õigust süüdistada Venemaad, kes hävitab oma territooriumil bandiite ja terroriste». Olgu öeldud, et viimastel andmetel on T?et?eenias surma saanud sadu tsiviilisikuid ja on tekkinud 200 000 sõjapõgenikku.
  Strateegiliste Uuringute Keskuse teaduri Andrei Piontkowski hinnangul on Venemaal käimas hiiliv sõjaväeline riigipööre, kus peaminister Vladimir Putinist on saanud sõjaväelaste tsiviilesindaja. President ei saa tagandada Putinit ja Putin ei saa tagandada kindraleid, kelle võim on kasvanud läinud juunist peale, kui võeti ette dessantväelaste Pristinasse saatmise avantüür.
  Eilses Briti ärilehes Financial Times ilmunud artiklis süüdistas Venemaa välisminister Igor Ivanov NATOt soovis saada maailmapolitseinikuks ja tõrjuda Venemaa välja Kaukaasiast ja Kesk-Aasiast. Ta vihjas, et Venemaa on valmis läänega ajutiselt suhted katkestama. «Kui meie partnerid ei soovi antud küsimuses Venemaa seisukohta arvestada, siis on vist parem aega maha võtta ja oodata paremaid aegu,» kirjutab välisminister.
  Diplomaadid arvavad, et lääne ja Venemaa suhted on pärast külma sõja lõppu kõige kehvemas seisus, ja selle taga pole sugugi ainult lääne sõjakriitika, vaid Venemaa ärritatus NATO ittalaienemise, NATO Jugoslaavia-ründamise, New Yorgi panga ümber puhkenud rahapesuskandaali ja USA uue raketitõrjesüsteemi ehitamise plaani pärast.
  Tuleval kuul peaks Venemaa vastu võtma uue sõjalise doktriini. Kui seal määratletakse lääs vaenlasena, võib väga kergesti taasalata uus külma rahu, kui mitte külma sõja periood, arvas Carnegie sihtasutuse teadur Nikolai Petrov.
  Samal ajal kui Venemaa välisminister vihjab uhkelt suhete katkestamise võimalusele, taasalgasid eile Venemaa võlaläbirääkimised Londoni klubiga. Kreeditorid soovivad konverteerida 32 mld dollari väärtuses riigiobligatsioone (nn PRIN ja IAN) riigi garantiiga euroobligatsioonideks.
  Kui kokkulepet ei sünni 2. detsembriks, mil saab täis järjekordne võlatähtaeg, võidakse Venemaa kuulutada maksujõuetuks, millel oleksid Venemaale hukatuslikud tagajärjed rahvusvahelisel kapitaliturul.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Jah, nüüd tuleb seljad kokku panna!
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Tallinna börs alustas uut nädalat kukkumisega
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus: Eesti suurim pank ja tööstuste kriisiplaanid
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Viimse hetkeni ellujäämist lootnud ettevõte heitis hinge
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.