• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Luhtus opositsiooni püüe taastada tulumaks

  Enamiku koalitsiooniliikmete kohaloleku tõttu kukkusid riigikogu hääletusel eile läbi opositsiooni järgmise aasta riigieelarvesse esitatud 66 parandusettepanekut.
  Valitsusliit ei saanud toetada ühtegi muudatust, mille katteallikas oli ettevõtte tulumaks, kuna vastavalt koalitsioonileppele kaob see maks 1. jaanuaril 2000.
  Rahandusminister Siim Kallase sõnul oli ootuspärane, et muudatusettepanekute tegemisel oli erilise tähelepanu all ettevõtte tulumaks, kuid eelarve tuludebaasi ei saa enne muuta, kui pole selge sellega seonduvate eelnõude saatus riigikogus.
  Ettevõtte tulumaksu katteallikana kasutamist põhjendasid opositsionäärid asjaoluga, et tulumaksuseadust pole veel vastu võetud ja selle vastuvõtmine tänavu on ebarealistlik juba ainuüksi ajapuuduse tõttu.
  Lisaks soovisid opositsioonipoliitikud suurendada 34,2 mln krooni võrra õlleaktsiisi ja 54,4 mln krooni võrra tollimaksude laekumist ning vähendada ilmse ülepaisutatuse tõttu 288,6 mln krooni võrra riigilõivu ja 35 mln krooni võrra tubakaaktsiisi laekumist.
  Üks olulisim muudatusettepanek, mille valitsus ka heaks kiitis, tuli Isamaaliidu fraktsioonilt ja selle järgi ei kirjutata enam erinevate valitsusalade investeeringuid üksipulgi lahti. «Selles valdkonnas on vajalik teatud paindlikkus ja väiksemad rahajaotused peaks olema täitevvõimu käes,» selgitas Kallas.
  Rahandusminister lisas, et ka IMFi spetsialistid on meie eelarvepoliitikat analüüsinud ja leidnud, et meie eelarves on liiga palju arve.
  Kallase sõnul on antud muudatusettepanek samm, mis valmistab ette järgmise aasta alguses riigikogu menetlusse jõudvat uut riigieelarve seaduseelnõu.
  Keskerakond ja Rahvaliit süüdistasid valitsust aga eelarve läbipaistvuse vähendamises ja korruptsiooni suurendamises. Keskerakondlase Liina Tõnissoni hinnangul vähendab see avalikkuse informeeritust ning muudab ka väikeste maakoolide katuste parandamise lõplikult poliitiliseks.
  Riigieelarve teine lugemine eile katkestati, et oleks võimalik probleemsete kohtade üle põhjalikumalt läbi rääkida.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaitsta tuleb Ukraina maad, mitte Putini nägu
Iga hinnaga saavutatud relvarahu Venemaaga teeniks Lääne-Euroopa mugavuse, mitte Ukraina huve. Selle soovitajatel jätkub lihtsalt jultumust väita midagi muud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Iga hinnaga saavutatud relvarahu Venemaaga teeniks Lääne-Euroopa mugavuse, mitte Ukraina huve. Selle soovitajatel jätkub lihtsalt jultumust väita midagi muud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsionärid kinnitasid dividendi
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Väikeste linnade uued arendused langevad surve alla
Arendajad ja kinnisvaraekspert leiavad, et kiire hinnatõus Tallinnas ei anna hoogu korterelamute kerkimisele väikestes linnades – pigem hakkab see peatuma. Samas ei ole kõik seda meelt ja julgevad uusi arendusi püstitada.
Arendajad ja kinnisvaraekspert leiavad, et kiire hinnatõus Tallinnas ei anna hoogu korterelamute kerkimisele väikestes linnades – pigem hakkab see peatuma. Samas ei ole kõik seda meelt ja julgevad uusi arendusi püstitada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.