23. november 1999 kell 22:00

Aktsiaturu optimism laienes optsiooniturule

Hansapanga tuletisinstrumentide osakonna juhataja Tõnno Vähk ütles, et optsiooniturul kaubeldakse viimasel ajal väga aktiivselt. «Suuremate liikumistega aktsiaturul kaasneb ka huvi optsioonide vastu,» tõdes ta.

Vähi sõnul on huvi eelkõige Hansapanga, aga ka Telekomi, Norma ja Ühispanga optsioonide vastu. Vähi sõnul näevad investorid ette mõõdukat tõusu, kuid väga suurt riski ei võeta. Investorid, kes paar nädalat tagasi ostuoptsioone ostsid, realiseerivad juba vaikselt kasumit, rääkis Vähk. Seetõttu pole ka optsioonihinnad palju üles läinud. Samas pikendavad paljud, kes veel ei soovinud kasumit realiseerida, optsioone kuu võrra. Vähi sõnul on optsioonid populaarsust kogumas, sest spekulatiivse nägemuse realiseerimisel efektiivsuse poole pealt pole optsioonidele vastast.

Autor: BNS

Hetkel kuum