Silva Männik • 23. november 1999 kell 22:00

Nõukogu liige viis viimase raha AB Elukindlustuse kontolt

AB Elukindlustuse pearaamatupidaja Kersti Remme rääkis, et laupäeval AB Elukindlustuse pangakontolt Hansapangas välja võetud 178 000 krooni oli viimane raha, mis seltsil veel pangas alles oli jäänud. Raha võttis välja AB Elukindlustuse nõukogu liige Vello Kiik, kellel on ainsana jäetud allkirjaõigus.

Remme sõnul toimus raha väljavõtmine ilma tavapärase broneerimiseta, mistõttu teenustasud sellelt tehingult kasvasid üle tuhande krooni.

Ootamatult kiire raha väljaviimisega keset nädalavahetust rikkus Kiik ka firma sisekorraeeskirja, märkis Remme. Viimase järgi ei tohi pangast väljavõetud rahaga kohe minema jalutada, vaid see tuleb seltsi kassasse tuua. Alles sealt tehakse t?eki alusel ametlik sularaha väljamakse, selgitas ta. «Tegime ka vastavasisulise meeldetuletuse, et sisekorraeeskirja järgi tuleks raha tagastada,» lausus Remme. «Ka ajutine pankrotihaldur Urmas Tross tegi korralduse raha tagasi tuua.»

Remme sõnul ei olnud pankrotihaldur Tross jõudnud veel eelmise nädala lõpuks seltsi pangakontosid arestida, mis muutnuks raha järsu väljavõtmise võimatuks.

Vello Kiik tunnistas, et ta võttis nädalavahetusel Hansapangast seltsi sularaha välja. Ta põhjendas seda mitmesuguste juriidiliste konsultatsioonide eest makstavate lepingujärgsete tasudega. Kiik kinnitas, et tal on dokumentaalselt kõik tõestatud.

Kersti Remme ütles, et AB Elukindlustusel ei ole nii mahukaid juriidilise abi ja konsultatsioonilepinguid olnud. «On vaid lepingust advokaadibürooga G&G üleval umbes 36 000kroonine nõue, kuid see on juba ammusest ajast,» lausus ta. «Võib-olla on neil tekkinud mingisugused teiste juristide tasud.»

Hetkel kuum