24. november 1999 kell 22:00

Vändaga töölaud on praktiline

Wermos novembris turule toodud uute mudelite hulgas püüab pilku arvutitöölaud, mille kõrgus on reguleeritav vanamoodsa vända abil.

Tänapäevase töölaua olulisim nõue on ergonoomilisus. Kui ülejäänud turul olevate ergonoomiliste laudade kõrgust saab reguleerida elektriliselt, siis Wermo uue töölaua kõrgust on võimalik reguleerida vändaga.

Vändaga reguleerimine annab olulise kokkuhoiu hinnas, mudel maksab 7315 krooni. Wermo teine uus mudel on elektrooniliselt reguleeritava kõrgusega töölaud, mis maksab 27 307 krooni. Elektrooniline lauajalg on toodud Saksamaalt ja moodustab laua hinnast 80%.

Vändaga reguleerimine nõuab küll kasutajalt veidi suuremat panust kui nupule vajutamine, kuid on sellest hoolimata lihtsalt ja kiiresti teostatav. Kõrges asendis, mis on maksimaalselt 1100 mm, on mugav töötada püstiasendis. Madalaim asend on 620 mm maapinnast.

Väike ja mugav laud sobib hästi ka tööks kodubüroos. Laua tööasendit ei ole vaja pidevalt muuta ja kõrget hinda elektrilise liigutamise eest pole sellises kohas otstarbekas maksta.

Wermo mudelil asub arvuti lauaplaadist kõrgemal, mis on tavaline Kesk-Euroopas. Põhjamaades eelistatakse, et arvuti asub lauapinnast madalamal ning arvutiosa kõrgus on eraldi reguleeritav. Wermo Gadise sarja autori Taevo Gansi hinnangul on mõlemad variandid head sõltuvalt kasutajast ja töö iseloomust: «Kui tavalise büroo kirjatöö juures on madalamal asuv arvuti silmade asendi tõttu ehk mugavamgi, siis näiteks projekteerijale sobib hästi kõrgemal asuv ekraan.»

Autor: Anu Tarvis

Hetkel kuum