• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti õlitööstus alustas edukalt

  Täna saatis tehas müüki 100 000. õlipudeli, mis tähendab, et novembri plaan on täidetud kümme päeva varem, lausus ASi Werol Tehased juhatuse esimees Veljo Kuusk. «Lattu praegu ei toodeta, õli sõidab kohe poodi,» lisas ta.
  Detsembris kavatseb Painkülas asuv tehas suurendada toiduõli väljamüüki kaks korda, 200 000 liitrini kuus.
  Tallinna Stockmanni kaubamaja toiduosakonna juhataja Aive Märtson ütles, et Werol Tehastes toodetud Olivia õli hakati küsima juba enne selle müügile jõudmist. «Praegu ostetakse seda küll ilusasti,» lisas Märtson. «Tundub, et kampaania tabas märki. Ostjad suhtuvad Eesti tootesse positiivselt.»
  Tallinna Laikmaa tänava Spari kaupluse juhataja Vaima Männa ütles, et Sparist kodumaist õli veel osta ei saa. «Meile pole seda isegi pakutud,» sõnas Männa. «Laos, kust me kaupa toome, seda ka ei ole.»
  Veljo Kuusk rääkis, et toote hinna ja kvaliteedi suhet arvestades on Olivia õli konkurentsivõimeline. «Turul on ka teisi sama puhtuseastmega õlisid, kuid mitte selles hinnaklassis,» ütles ta.
  Põllumajandusminister Ivari Padar lausus, et kui kauplused Werol Tehaste toodangu ära ostavd, on mõttekas suurendada rapsikasvatust Eestis. Ta lisas, et kui selleks peaks vaja minema põllumajandusministeeriumi toetust, on neil toetamise soov ja võimalused olemas. «Vähendame oma toiduõli tarbides väliskaubanduse defitsiiti,» sõnas põllumajandusminister.
  ETK Hulgi müüb Hüva kaubamärgi all toiduõli, mida villib AS Formeer. ETK arendusjuht Viktor Lausa ütles, et keskmiselt ostetakse nende toiduõli umbes 5000 pudelit kuus, kuid viimasel ajal on müügi maht vähenenud. «Ei teagi täpselt, miks see nii on,» rääkis Lausa, «kuid kõik tarbijauuringud näitavad, et eelistatakse rohkem kodumaist.»
  Eestis tarbitakse rafineeritud toiduõli umbes 20 000 tonni aastas, seni on toiduõli imporditud Hollandist, Saksamaalt, Soomest ja mujalt.
  Werol Tehased loodab Eestis võita toiduõli jaemüügiturust 40 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Jah, nüüd tuleb seljad kokku panna!
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Tallinna börs alustas uut nädalat kukkumisega
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus: Eesti suurim pank ja tööstuste kriisiplaanid
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Advokaat: ettevõtjad arvavad, et keegi väga ootab nende kaebusi
Suurem osa ettevõtjatest ei puutu igapäevaselt kokku kriminaalmenetlustega, mistõttu on neil kogu protsessi kohta mitmeid eel- ning eksiarvamusi. Adovokaadibüroo Triniti vandeadvokaadi Risto Käbi sõnul viitavad vahel liigsete detailidega sisustatud kuriteoteated ettevõtjate arvamusele, et keegi väga ootab nende kaebusi. Nii see Käbi sõnul tegelikult ei ole.
Suurem osa ettevõtjatest ei puutu igapäevaselt kokku kriminaalmenetlustega, mistõttu on neil kogu protsessi kohta mitmeid eel- ning eksiarvamusi. Adovokaadibüroo Triniti vandeadvokaadi Risto Käbi sõnul viitavad vahel liigsete detailidega sisustatud kuriteoteated ettevõtjate arvamusele, et keegi väga ootab nende kaebusi. Nii see Käbi sõnul tegelikult ei ole.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.