• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eestimaagi võib üllatada tormiga

  Suurtormi lõppedes oli Eestis hulk hooneid katuseta ja mõnigi auto mõlkis. Tormikahju teateid tuli kindlustusfirmade kahjukäsitlustesse hulganisti, firmas Seesam on kasutusel isegi termin «katusejooksu nädal».
  Paraku selgub, et mitmed kindlustusvõtjad polnud varakindlustuslepingut tehes pidanud vajalikuks end loodusõnnetuskahju vastu kindlustada. Tõsi, looduskeskkond on Eestis seni olnud küllalt stabiilne: maavärinad alusmüüre ei nihuta, tulvaveed seinu ei leota ja kanamunasuurused raheterad katusesse auke ei tao. Paraku puhuvad üle Eestigi tugevamad tuuleiilid, mille tugevus ehitusmeistrite loomingust üle käib.
  Ehitaja poole on peale tormi asjatu pöörduda, kui tuule kiirus on olnud üle 20 meetri sekundis. Nõukogudeaegse katuse ehitajat pole aga enam kusagilt otsida. Seega on mõttekas üle vaadata, kas varakindlustusleping hõlmab enamat kui ainult tule- ja varguskindlustus. Kui pole, võetagu möödunud tormi kui õppetundi, mis soovitab edaspidi varakindlustuslepingut täiendada. Asi on mõttekas seda enam, et üldine kindlustussumma suureneks väikese osa võrra.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.