6. detsember 1999 kell 22:00

Suurhotellid teevad jõuludeks allahindlusi

Estraveli reisikonsultant Kristel Soomägi ütles, et jõulude ja aastavahetuse ajaks alandavad hindu mitmed suuremad hotellid, vaid 31. detsembril ja 1. jaanuaril kehtivad kõikjal tavahinnad. «See on iga-aastane tava, hindu alandasid näiteks sellised suured hotellid nagu Olümpia ja Park Consul,» ütles Soomägi. Tema sõnul ei tunne eestlased suurte Tallinna hotellide vastu huvi, millenniumi eelistatakse vastu võtta välismaal või linnast väljas turismitaludes.

Olümpia hotell on 23. detsembrist 2. jaanuarini alandanud hindu tervelt 50% võrra ning standardnumbris saab ööbida tavapärase 1600--1800 krooni asemel 800 krooniga. Aastavahetusel toimub Olümpias ball ja sel ajal pääseb hotelli pidutsema ja ööbima tunduvalt kallima pääsmega.

Schlössle Hotel Group'i müügi- ja vastuvõtujuht Evelin Pötker ütles, et mõlemas hotellis on 15. detsembrist 15. jaanuarini kuni 30protsendine allahindlus. Gruppi kuuluvad eksklusiivsed luksushotellid Schlössle ja St Peterbourg, mille tubade soodushinnad mahuvad vahemikku 1200--2500 kr. Pötker lisas, et soodushinnad meelitavad aasta lõpus ka kohalikke elanikke. Pärast aastavahetust tuleb palju kliente Venemaalt, kus sel ajal on õigeusukiriku jõulud.

Hotelli Metropol juhataja Arvo Paeoja sõnul nemad jõuluallahindlusi ei tee ega sulge hotelli, sest selle täituvus on ka pühade aegu normaalne. Ka aastavahetusel on kliente küllalt, sest Metropoli tulevad millenniumi vastu võtma ka paljud eestlased.

Viru hotelli müügijuhi Raigo Tiigi sõnul on Viru jõulude aegu hoopis suletud ja mingit allahindlust ei tule. Sel ajal on soomlastest kliente vähem, sest siis ei sõida enamik parvlaevu. «Terve maja, ka restoran, on inimtühi, kohal on vaid turvamehed,» lisas Tiik. «Nii juba mitu aastat.»

Autor: Lauri Liikane

Hetkel kuum