Hanno Tomberg • 8. detsember 1999 kell 22:00

Boris Oks pidi tagasi astuma

Kolm kuud tagasi juhatuse esimehe kohuseid täitma asunud Boris Oks (63) ei soovinud eile oma lahkumisavalduse tagamaid kommenteerida. Ta tõi põhjenduseks, et on selle töö jaoks liiga vana.

«Mul ei ole mõtet Kalevi pärast aknasse hüpata,» sõnas Oks.

Eilsel Kalevi nõukogu istungil oli üks peateema Boris Oksa kommentaarid eelmisel reedel ajalehele Eesti Päevaleht, kus ta tunnistas, et ettevõttel on raskusi laenude tagasimaksmisega ja napib raha uute seadmete ostmiseks. Oks avaldas samuti soovi esitada Kalevi omanikele konkreetne plaan raskustest väljatulemiseks.

Oksale võis saatuslikuks saada tsitaat, kus ta avaldas lootust, et omanikud «ei taha ettevõtet lüpsta ja niipalju kui võimalik raha välja võtta,» vaid kannatavad ja viivad ettevõtte pidevasse kasumisse.

Äripäevale teadaolevalt on Oks püüdnud igati takistada võlgades oleva Talinvesti juhtide kavatsusi Kalevist võimalikult palju raha välja viia.

Kalevi uus juhatus on üheliikmeline, ettevõtte juhatajaks määrati varem Talinvestis töötanud Üllar Udras. Ettevõtte tegevdirektor on kuus enam kui 50 000 krooni teeniv Talinvesti taustaga Priit Kotkas.

Kalevi nõukogu viiest liikmest esindavad neli Epeksi, Talinvesti ja Ühispanga huve.

Hetkel kuum