8. detsember 1999 kell 22:00

Sven Kolga jahib loto jackpot'i

Riigifirma Eesti Loto maksevõimega on nagu lotovõiduga -- vahel on firma võimeline riigimakse tasuma, vahel mitte. Alates 1997. aastast on maksuvõlg pidevalt kasvanud -- kui kolm aastat tagasi oli võlg vaid 230 000 krooni, siis tänavu ulatub see juba 1,6 miljonini. Peadirektor Sven Kolga otsib viga tihedast konkurentsist väikesel turul -- lotosid korraldab kuus firmat -- tuues eeskujuks Soome, kus on ainult üks riigile kuuluv lotofirma. Kolga ei tee märkamagi, et on ise konkurentsi turul veel kibedamaks muutnud: pannud käima kuus kiirloteriid, mis firma rahateenimisvõimalusi ei suurenda. Nüüd teeb Kolga lobby't, et Eesti Lotost saaks ainus lotofirma turul ja loodab, et uus hasartmänguseadus toobki talle jackpot'i -- lotomonopoli.

Hetkel kuum