• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Liideraktsiate hinnad kukkusid

  Tallinna börs alustas uut nädalat esmaspäevale omaselt ebakindlalt. Keskmise kauplemisaktiivsuse juures jätkus põhinimekirjas reedel alanud korrektsioon. ÄP indeks kukkus eile veidi üle 2 protsendi, 329,76 punktile.
  Kukkumine liideraktsiate hulgas oli küllalt järsk, kuid õnneks ei toetanud seda kuigi suured käibed. Viie juhtaktsia -- Telekom, Hansapank, Norma, Ühispank, Saku -- langusprotsendid jäid 1,9% ja 4,99% vahemikku.
  Suurimat stabiilsust suutis neist näidata Telekomi aktsia. See näitab veel kord, et kohalikud investorid suhtuvad aasta lõppu kohati isegi hüsteerilisemalt kui välismaised. Tegelikult ei kardeta aktsiaturul siiski mitte niivõrd aastavahetusega kaasneda võivaid probleeme, vaid seda, et võimalikke probleeme kartvad välisinvestorid viivad oma positsioone Eesti aktsiates üksteise võidu sulgedes turu vabalangusse.
  Reedel juba ilmnesid esimesed märgid suuremate positsioonide kinnipanemisest Hansapanga puhul. Eile tehti taas kaks suuremat tehingut kokku 8,2 mln kroonise väärtusega. Ometi tegid suurema languse just rohkem kohalike spekulantide pärusmaaks olevad Norma, Ühispank ja Saku.
  Ühispanga maakler Märt Helmja ütles BNSile, et eilne kasumivõtt on loomulik jätk turu suhteliselt tugevatele liikumistele. Kuigi Helmja prognoosis väikest langust ka tänaseks, lisas ta, et praegune korrektsioon ei jää kestma pikaks ajaks ja trendimuutust sellest ei tule.
  Mitmeid huvitavaid uudiseid tuli eile ka börsi töökorralduse mailt. Eile pealelõunal teatasid börs ja väärtpaberite keskdepositoorium, et plaanivad suures osas ühtedele omanikele kuuluvad ja oma funktsioonidelt tihedalt seotud struktuurid liita. Ühendamisest loodetakse nagu ikka paremat kulude juhtimise võimalust, samas aga nähakse võimalust alandada kauplemistasusid investoritele ja muuta kauplemine mugavamaks suurema ringi kontohaldurite.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Piirangud lennutasid Rakvere firmas keskmise palga üle 4000 euro
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
FEB sai konkurendi ostuks loa
Kütte-, veevarustuse ja ventilatsiooniseadmete müüja FEB sai konkurentsiametilt loa osta taanlastelt samas valdkonnas tegutsev ettevõtte Vaga Tehnika Eesti.
Kütte-, veevarustuse ja ventilatsiooniseadmete müüja FEB sai konkurentsiametilt loa osta taanlastelt samas valdkonnas tegutsev ettevõtte Vaga Tehnika Eesti.